3.01.2021

Öztiryakiler 2021 Yılına Yatırım ile Başladı



Endüstriyel mutfak ekipmanları sektörünün önde gelen firmalarından Öztiryakiler, yeni tesis yatırımı ve 2021 hedefleriyle ilgili açıklama yaptı.

Şirket tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada 2021 yılında 10 milyon dolar yatırımla yıllık 30 bin adet sanayi tipi buzdolabı üretecek yeni bir fabrikanın devreye alınacağı bildirildi. Öztiryakiler'in merkez tesisinin de bulunduğu Tekirdağ Çorlu’da kurulucak yeni fabrika ile 200 kişiye ek istihdam sağlanacak. Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztiryaki 2021 hedefleriyle ilgili basın açıklamasında şunları kaydetti:

"“130 ülkeye ihracat gerçekleştiren bir firmayız. Bu rakamı 150’ye çıkarma hedefimiz var. Pandemi döneminde TL bazında ciromuzu artırdık. Dünyada ulaşmadığımız bölge yok. İşin özünde insanlarda güven sağlamak ve en önemlisi marka olmak var. Japon ortağımız da kendi sektöründe dünyanın en büyük üçüncü şirketi. Yeni fabrika yatırımıyla birlikte endüstriyel buzdolabı sektöründeki varlığımızı pekiştirmeyi ve daha fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz.”


Şirketin savunma sanayinde ciddi atılımlar yaptığını ve bu alanda yaptığı yatırımların karşılığını aldığını belirten Öztiryaki konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Endüstriyel mutfak ürünleri özelinde uzun süredir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ana tedarikçilerinden biriyiz. 2005 yılından beri askeri yaşam üniteleri alanında üretim ve ihracat yapıyoruz. 2009’da Malezya’ya 10 adet Sahra mutfağı gönderdik. Rus ordusu için Sibirya’da taşınabilir kamp kurduk. Bu projede çamaşırhane, mutfak, duş ve tuvalet ürünleri tasarlayıp ihraç ettik. Bugün 23 ülkeye askeri lojistik destek ürünleri temin ediyoruz. Mutfak, çamaşır, bulaşık, ekmek, su arıtma, sağlık üniteleri, kumanda üniteleri ve lojistik ürünlerde dünyada rakibimiz yok demek yanlış olmaz. Söz konusu ürünler yüzde 100 oranında Türk mühendislerimizin tasarımı ve kendi yerli üretimimizdir.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda