14.02.2021

LC Waikiki 2021 Yılı Çalışma Şartları/Maaşları


 LC Waikiki,perakende sektörünün en yenilikçi ve en çok personel istihdam eden perakendecilerinden biridir.Ülkemizde mağazasının bulunmadığı il ve ilçe neredeyse yoktur.Bunun yanı sıra,Avm mağazacılığında da,oldukça iyi bir konumdadır.Ülkemizde hizmet veren 450'e yakın Avm'nın neredeyse 400 tanesinde satış mağazası bulunmaktadır.

Hazır Giyim perakendeciliğinde,ülkemizde markalaşmış olan LC Waikiki,ülke dışında da,satış mağazaları açmaktadır.LC Waikiki "İyi giyinmek herkesin hakkı" mottosuyla çıktığı yolda,bugün yüzlerce satış mağazası ve binlerce çalışan ile devam ediyor.Tüketicinin markaya olan ilgisi ve desteği ile,LC Waikiki daha uzun yıllar en iyisini sunacak gibi görünüyor.Bu yazımızda yine geleneksel olarak LC Waikiki'nin 2021 Yılı Çalışma Şartlarını ve Maaşlarını ele alacağız.Merak ettiğiniz bilgileri aşağı da bulacaksınız.

2021 YILI LC WAİKİKİ ÇALIŞMA ŞARTLARI

LC Waikiki'de her şey ülkemizde var olan kanunlara göre işlemektedir.Günlük çalışma süresi yasalarca belli olan 8,5 saat olarak ayarlanmıştır.Bu 8,5 saate çay/yemek molanız dahildir.Hafta da 1 gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumunda 14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.

LC Waikiki'de fazla çalışmanız zaman zaman söz konusu olsa da,bu fazla çalışmalar için Denkleştirme veya Mesai ödemesi almanız mümkündür.Kısacası fazla çalışmış olduğunz gün/saatler hiç bir şekilde kaybolmaz.

Vardiya konusuna gelecek olursak.Personel her hafta Sabahçı/Akşamcı şeklinde değişen vardiyalar ile çalıştırılmaktadır.Vardiya düzeni ve takibi ilk önce şef daha sonra ise şube müdürü tarafından yapılıyor.

Part Time Çalışma Şartları

Part Time Çalışanlar haftaık toplamda 30 saat çalışmak zorundadır.Bu 30 saatlik süre 4 veya 5 günde tamamlanır ve geriye kalan haftanın diğer günleri personel izinli sayılır.Part çalışanlar maaş dışında,tam zamanlı çalışanların sahip olduğu tüm imkanlardan,yarı zamanlı olarak faydalanır.


LC WAİKİKİ 2021 PERSONEL MAAŞLARI

LCW'de her personel asgari ücret ile iş başı yapmaktadır.Şayet firmada yönetici veya şef değilseniz alacağınız maaş Asgari ücret olsa da,yan haklarınız maaş ile sınırlı değildir.LCW,personelinin Yemek ve Yol ücretini karşılayan nadir firmalardan birisidir.Yemek ödemesi maaş ile beraber Yemek kartına bakiye olarak yüklenmektedir.Yol ücreti ise yine maaş günü maaş ile beraber aynı anda personelin banka hesabına yatıyor.

LCW'de çalışmak istiyorsanız bilmeniz gereken en önemli konulardan biriside PRİM sistemidir.Firma mağaza genelinde Prim uygulaması ile,hedef ciroların tutturulması durumunda,personele maaşının neredeyse yüzde 15'i kadar prim ödemesi yapmaktadır.

Kısaca özetlemek gerekirse MAAŞ - YEMEK - YOL - PRİM şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Ve eklemekte yarar var,yönetici yani mağaza müdürü maaşları farklıdır.

LC WAİKİKİ 2021 PART TIME ÇALIŞMA ŞARTLARI/MAAŞLARI

Haftada 30 saat çalışırlar.Genelde bu haftada 4 güne tekabül eder.Çalışma saatleri üniversitedeki ders programına göre de belirlenebilir.Sabahçı veya akşamcı olurlar.sabahçı olurlarAkşamcı 22:30'da sabahı ise 17:00'da çıkar.Tabi bu ders programına-boş gün ve saatlere vb...duruma göre değişiklik gösterebilir. Mesai saatleri hariç 1 saat yemek,yarım saatte dinlenme molaları yani toplamda 1,5 saatte molaları vardır.Maaş ise,asgari ücretin yarısı kadardır.

LC WAİKİKİ İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LC Waikiki'ye 3 şekilde iş başvurusu yapabilirsiniz.Mağazalardan,resmi İnternet sitesinden ve kariyer sitelerinden rahatlıkla başvuru yapabilirsiniz.Başvurulara ortalama 3-25 gün içinde dönüş yapılıyor.

LC WAİKİKİ KİMİN/KİM KURDU?

1988 yılında kurulan ve 1997 yılından bu yana Türkiye’de LC Waikiki Mağazacılık çatısı altında hizmet veren LC Waikiki, “İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonu ve “ulaşılabilir moda” anlayışıyla Türkiye’yi giydiriyor. LC Waikiki, büyüme serüvenini 31 yıldır hem yurt içi hem de yurt dışında sürdürüyor. Hazır giyim sektörünün lideri LC Waikiki, bugün, 47 ülkede yaklaşık 1000 mağazası ve 43.200 çalışanıyla hizmet veriyor.

Kısa adı LCW( LC Waikiki) olan markayı 1985 yılında Fransa‘da George Amoual kurulmuştur. Ama şuanki sahibi o değildir. Bir Türktür.

LC Waikiki sahibi kim: Mustafa Küçük, Vahap Küçük, Halis Küçük, Şefik Yılmaz Dizdar, Leyla Dizdar, Ayşe Pürlen Dizdar, Pamir Güçlü Dizdar, Georges Amouyal, İsmail Hakkı Kısacık, Yalçın Çağlar, Murat Mısırlı, Muzaffer Mustafa İşçan, Muhammed Mazlum Yıldırım.

Not: Konu hakkındaki sorularınızı sorabilirsiniz.Sorularınıza en geç 24 saat içinde cevap verilecektir.

9 yorum :

  1. Yaş sınırı varmıdır bayanlar için marketlerde kasiyerlik deneyimim var

    YanıtlaSil
  2. Belgelerimi teslim ederken destek olarak çalışacağımı 102tl ücret alacağımı ve yol yemeğin içinde olduğunu söylediler. Çalışan başka destek arkadaşların yol yemeği ayrı olarak aldığını ve bana söylenen ücretten daha fazla aldıklarını söylediler. Doğrusu nedir acaba destek olarak günlük ne kadar alacağım ve yol yemek dahil olacak mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,şartlar değişebilir.Lakin en doğru ve kesin bilgiyi işe başlayınca öğrenirsiniz.102 TL artı yemek ücreti olmalı.

      Sil
  3. merhaba. Acaba kısmi part çalışma seçeneği her zaman var mı?

    YanıtlaSil
  4. 2022 şartları belli oldu mu? bir de kısmi part olarak 2 gün çalışmak sürekli olarak var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için net bir bilgi yok.Çeyrek part var.

      Sil
  5. şu an maaşlar ne durumca acaba? belli oldu mu?

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda