21.03.2021

Bim Para




Bim markette değişim sürüyor ilk etapta mağaza konsept lerini değiştirmeye başlayan arkasından yaşam mağazası tarzında file marketleri açarak adından söz ettiren bim şimdi yeni bir uygulamayı hayata geçirmiş gözükmekte BİMPARA, akıllı telefon kullanıyor olsun olmasın istediğiniz kişiye Bim mağazalarında geçerli para göndermenizi sağlayan bir market alışverişi uygulaması. Bu uygula ile adından söz ettiren bim önümüzdeki günlerde yeni yeniliklerle gündeme geleceği gözükmekte. Bu makalemizde BİMPARA hakkında okurlarımızı aydınlatmayı hedefledik.

BİMPARA uygulamasını iPhone’unuza ücretsiz olarak indirebilir, telefon numaranızı girerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

BİMPARA Uygulama 

BİMPARA uygulaması ile arkadaşlarınıza, ailenize, sevdiklerinize, maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi birilerine BİM mağazalarında kullanabileceği BİM Para gönderebilirsiniz. Yükle ile bakiye yükledikten sonra Gönder ile alıcı bilgilerini girerek (cep telefon numarasıyla birlikte tutar) para gönderimi yapabilirsiniz. Parayı gönderdiğiniz kişi o tutarda tüm BİM mağazalarında alışveriş yapabilir. Akıllı telefon kullanıyorsa QR ile ödeme seçeneğiyle veya cep telefonuna gönderilen şifre ile ödeme yapabilir. Kişilerinize en az 10 TL en fazla 500 TL Bim Para gönderebilirsiniz. Yanlışlıkla gönderim yapmanız durumunda kullanılmamışsa 1 saat içerisinde uygulama içinden geri çekebilirsiniz. BİMPara’ların kullanım süresi yüklenme tarihinden itibaren 2 senedir. Sol üstteki profil simgesine dokunarak Hesap Bilgileri altından son 3 aya ilişkin işlemleri görebilirsiniz.


BİMPARA Gönderme Nasıl Yapılır? Gönder butonuna bastıktan sonra BİMPara göndermek istediğiniz kişinin telefonunu girerek veya rehberinizden kişiyi seçerek BİMPARA gönderebilirsiniz. Parayı gönderdiğiniz kişi telefonuna gelen bilgilendirme/yönlendirme SMS’lerini izleyerek BİMPara’yı kullanabilir.

BİMPARA Kullanım Süresi Var Mı? BİMPara’ların kullanım süresi yükleme tarihinden itibaren 2 yıldır.

QR ile Ödeme Yapılabiliyor Mu? Ödeme Yap butonuna bastığınızda üretilen QR kodu kasada okutarak ödemenizi yapabilirsiniz. Dilerseniz QR kodu okutmadan ekrandaki şifreyi kasiyere söyleyerek de temassız ve güvenli şekilde ödeme yapabilirsiniz.
Bakiye Yetersizse Ödeme Nasıl Yapılır? BİMPara bakiyeniz yetersizse kalan tutarı nakit veya kredi kartıyla ödemeniz gerekmektedir.

Akıllı Telefon Kullanmayan Birine BİMPara Gönderebilir Miyim? Evet, akıllı telefon kullanmayan kişiler gönderdiğiniz tutarı tek seferde harcamalarına imkan verecek şekilde içerisinde şifre bulunan bir SMS alırlar. Bu şifreyi kasiyere söyleyerek tüm tutarı tek seferde kullanabilirler.

Hatalı Telefon Numarasına BİMPara Gönderirsem Geri Alabilir Miyim? Evet, BimPara henüz kullanılmadıysa 1 saat içinde “Gönderdiğim BİMPara” butonuna dokunduktan sonra listeden yüklemeler içindeki hatalı gönderdiğiniz işlemin üzerindeki İptal’e basarak geri çekebilirsiniz.

BİMPara Gönderimlerinde Limit Var Mı? BİMPARA gönderimlerinde işlem bazında güvenlik limiti vardır. Gönderebileceğiniz tutar en az 10 TL, en fazla 500 TL olabilir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda