11.03.2021

Migros 71 Milyon Dolar Kredi Çekti



Türk perakende devi Migros, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 60 milyon euro (71 milyon dolar) kredi ile işgücü ve daha çevreci mağazalarında cinsiyet dengesini artıracak.

Ülkemizde perakende ve marketçilik denildiğinde akla gelen ilk marka olan Migros,daha büyük yatırımlara imza atmak için, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan yaklaşık 71 milyon dolar kredi çekti.

Bankadan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, kredi perakendeciyi cinsiyetten sorumlu işe alma stratejileri belirleyecek ve kadınlar için daha fazla iş fırsatı sağlayacak bir fırsat eşitliği eylem planı geliştirmesi ve uygulaması için destekleyecek.

Migros, koronavirüs salgını sırasında artan market alışverişi talebinin bir sonucu olarak oluşturulan yeni pozisyonları doldurmaları için 2.000'den fazla kadını işe alacak. 

Şirket, bu kredi sayesinde yeni mağazalar açacak, diğerlerini yenileyecek ve yenilenebilir enerji sistemleri ve enerji tasarrufu sağlayan teknolojileri yerleştirecek. Migros, Migros, Migros Jet, 5M ve Macrocenter banner'ları altında 2.286 gıda perakende satış mağazası ağı ile Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet göstermektedir. EBRD, Türkiye'nin önde gelen kurumsal yatırımcılarından biri olarak bugüne kadar 334 projeyle ülkeye yaklaşık 13 milyar Euro yatırım yaptı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda