14.03.2021

Migros Ramstore Hisselerini Tamamen Devretti



Migros, Ramstore Bulgaria E.A.D.'ın satış sözleşmesinin imza sürecinin tamamlandığını açıkladı. Taraflar arasında üzerinde anlaşmaya varılan ön satış sözleşmesinde işlem bedeli vergiler hariç 39 milyon 161 bin 132 Euro olarak belirlendi.

Migros, Ramstore Bulgaristan'ın (Ramstore Bulgaria EAD) yüzde 100 hissesinin City Plaza Doo Skopje'ye satışı için taraflar arasın ön sözleşme imzalandığını açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama şöyle:

"Şirketimizin 01.02.2021 tarihli özel durum açıklamasında, Kuzey Makedonya'da faaliyet göstermekte olan bağlı ortaklığımız Ramstore Macedonia DOO ("Ramstore Makedonya")'nın yüzde 99 hissesine sahip olan, bağlı ortaklığımız Ramstore Bulgaria EAD'nın (Ramstore Bulgaristan") yüzde 100 hissesinin CITY PLAZA DOO Skopje'ye ("Alıcı") satışı için görüşmelere başlandığı ve alıcı ile Şirketimiz arasında söz konusu satışa ilişkin bir ön sözleşme imzalandığı duyurulmuştu.


Konuya ilişkin 09.03.2021 tarihli hisse devir sözleşmesinin imza süreci tamamlanmış olup, işlem bedeli vergiler hariç 39.161.132 Euro olarak belirlenmiştir.

Bağlı ortaklığımızın satışından elde edilecek söz konusu tutarın Şirketin borçluluğunun azaltılmasında kullanılması planlanmaktadır."

Bu anlaşma ile Makedonya'dan çıkış tamamlandı
Migros daha önce bu anlaşmayla ilgili 2 Şubat'ta açıklama yapmış ve ilgili açıklamada Ramstore Bulgaria EAD'nın Ramstore Makedonya'nın yüzde 99 hissesine sahip olduğunu belirtmişti. Hisse devriyle birlikte Migros'un Makedonya'daki mağazacılık faaliyeti sonlanmış oldu. Yapılan açıklamada Makedonya operasyonunun Migros'un konsolide satışlarının yaklaşık yüzde 1,2'sini oluşturduğu belirtilmişti.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda