Eminim bir çoğunuz meraklı bir şekil de internette,bu sorunun cevabını aramışsınızdır.Lakin nedense bu sektörde çalışan bir çok kişi,çalıştığı firma hakkın da bilgi vermeyi sevmez.Bunun asıl sebebi kişinin işini sevmiyor olması da diyebilir.Zira günün neredeyse yarısından çoğunu kapsayan bir iş,doğal olarak bir çok kişi tarafından sevilmeyecektir.
Neyse asıl bir çok kişi tarafından merak edilen ayrıntılara geçelim.
Marketler zincirinde de orta reyon olarak çalışan kişiler asgari ücret almaktadır.Bu rakam çok nadiren de olsa 50-100₺ arasın da asgari ücretin üstüne çıkabilmektedir.Keza kasiyer ve temizlikçi olarak çalışanlar da aynı maaş potansiyeli ile istihdam edilmektedir.
Lakin kasap,manav ve şarküteri olarak görev yapan arkadaşlar için durum farklı.Nitekim sıkı pazarlık yapan biriyim diyorsanız ve bu mesleklerden birisine vakıf bir kişi iseniz,3000 ile 4000₺ maaş ile işbaşı yapmanız işten bile değil.
Gelelim başka bir konuya,bu işletmede çalışma saati 8,30 saat olarak dikkatimizi çekiyor.Bir çok markette olduğu gibi hafta da bir gün tam gün çalışılabiliyor.Bunun haricin de ayda bir veya iki kere,ekstradan tam gün çalışmanız istenilebiliyor.Ve bu tamamen sizin tarafınızdan şirkete hibe edilmiş saatler olarak çalışma saatlerinize ekleniyor.Zira bu durum da fazla bir mesai ücreti talep edemiyorsunuz.
Yorum Gönder