4.07.2021

Gönder'in Servis Ağı 22 Şehrimize Ulaştı



Perakende sektörünün DNA’larına hâkim, engin tecrübesi ve isabetli ön görüleri ile market anlayışına farklı ve etkili çözümler geliştiren HML Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, Gönder ile sundukları hizmetleri, değer önerilerini ve sektörün geleceğine yönelik tespitlerini paylaştı.

Gönder'in ilk olarak online market siparişi ile müşterilerinin karşısına çıktığını belirten Karamollaoğlu, Ağustos ayından itibaren birçok ilçede devreye alacakları yemek ve çarşı mağazaları gibi yeni hizmetlerle, hedeflenen yapısına kavuşacağını söyledi.

Türkie perakende sektörünün duayen isimlerinden Taner Karamollaoğlu, 50 yılı aşan iş tecrübesiyle hayata geçirdiği yeni girişimi Gönder’in oluşum sürecini anlatırken, kariyerindeki dönüm noktalarına da değindi:

“İlk iş hayatıma 24 yaşında Unilever’de alt kademelerde başladım, 22 yıldan uzun süre görevde kaldım. Unilever’de uzun yıllar satış direktörlüğü görevinin ardından yönetim kurulu üyeliğine yükseldim ve bu noktada emekli oldum. O dönem BİM yeni bir şirketti. Teklif üzerine BİM’de 2 yıl kadar Genel Müdürlük görevini üstlendim. Sayın Sabri Ülker’in daveti üzerine Ülker Ailesi ile tanıştım, Yıldız Holding’de Tüketici Grubu Başkanı olarak İcra Kurulu üyeliği ve Yıldız Holding iştiraki olan birçok şirkette yönetim kurulu üyeliği görevini üstlendim. Her biri bana farklı tecrübeler kazandırdı. Bugün, Gönder ile bambaşka bir heyecanın içindeyim.”

Taner Karamollaoğlu, Gönder’de, geçmiş tecrübeleriyle günümüz teknolojilerini birleştirerek farklı bir model geliştirdiklerinin altını çizdi.

Online sipariş sektöründeki ‘’dakikalar içinde, hızlı teslimat’’ konseptine yoğun ilginin ana sebebini, pazarın hızla büyüyecek olmasına bağlayan Karamollaoğlu, ‘’Gıda ve süpermarket’’ pazarının 5 yıl sonraki e-ticaret büyüklüğünün 5 milyar dolar, hazır yemek pazarının e-ticaret büyüklüğünün ise 7,7 milyar dolar seviyelerine ulaşacağını öngörüyor.


Yerel market ve küçük esnafı destekliyor

Gönder ile halihazırda pazarda bulunan yapılardan ayrışmak, hizmet yelpazesini genişleterek fark yaratmak arzusunda olduklarına değinen Taner Karamollaoğlu, “Uygulamayı hayata geçirmek için epey bir süre bekledik, dersimize iyi çalıştık, pazarın eksikliklerini ve ihtiyaçlarını iyi biliyoruz ve bugün yaygın ağımızla sahadayız." dedi.

Günümüzde hayatın her alanında hızlı bir değişim yaşandığına dikkat çeken Karamollaoğlu, "Bizim jenerasyonumuz satın alacağı ürüne dokunmak isteyen grup. Yani eliyle dokunup meyveyi seçmek ister. Ancak özellikle pandemi ile birlikte alışkanlıklar çok değişti. Gelecek nesiller belki artık markete gitme kavramını bile hiç bilmeyecek. Bu sebeple sektörde rekabet ilerleyen dönemde daha da artacak.

Gönder, bugün Türkiye'nin 22 şehrinde, bölgenin yerel marketleri ile iş birliği yaparak büyüyor. Bu özel model ile hem küçük esnafı destekliyor hem de onların yeni dünya düzenine adapte olmalarına, dijitalleşmelerine olanak sağlıyor.

En büyük avantajımız geleneksel perakendecilik ağındaki tecrübemizdi, ancak sektörde kenara çekileli birkaç sene olunca biraz temkinli yaklaştık. Türkiye’yi hızlıca dolaşmaya başladık, yerel marketlerle görüştük. Kime gittiysek bizi, kendisi, babası ya da dedesi vasıtasıyla “Taner Bey biz sizi tanıyoruz” diye karşıladı. Motivasyonumuzu çok yükseltti bu yaklaşım. Birçok yerde hızla hizmete başladık. Yıl sonuna kadar muhtemelen bütün illerde operasyonumuz aktif olacak. Yuvarlak cümlelerle değil, Türkiye'nin hangi bölgesindeysek orayı isim isim açıklayarak, o bölgenin halkına seslenerek ilerleyeceğiz" dedi.

“Yurt dışında da büyüyeceğiz”

Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da büyüme hedeflerinin olduğunu vurgulayan Taner Karamollaoğlu, mevcut yatırımcılarının yanında yeni yatırımcılarla da görüşmeye devam ettiklerini belirtti.

Genel prensiplerinin borçlanma ile değil, yatırımlarla büyüme yönünde olduğuna değinen Karamollaoğlu, “Gönder'i kısa sürede, ülkemizin ve dünyanın önemli girişimlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Yeni reklam kampanyamızda Rapçi Ramiz ile çalıştık. Çok sevilen "Rest (Gönder Gelsin)" şarkısını Gönder için yeniden yorumladığı, keyifli, enerjik bir reklam filmine imza attık. Olumlu geri bildirimler alıyoruz." dedi.

Marka tescili 2013'te yapıldı

Hayatı kolaylaştırmak için tasarlanan Gönder’in, marka tescili ve proje temellerinin 2013 yılında atıldığını özellikle vurgulayan Karamollaoğlu, “2013 yılında Gönder tescilini yaptık. 2017 yılında İstanbul Anadolu Yakası’nda pilot uygulamasını hayata geçirdik. Uzun süren test aşamalarının ardından bugün çok daha güçlü olarak Türkiye’nin şu an 22 ilinde hizmet vermeye başladık. Yıl sonuna kadar tüm Türkiye'ye aktif olarak hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Online market alışverişinin en önemli ayaklarından birinin kurye hizmeti olduğuna değinen Taner Karamollaoğlu, geliştirdikleri özel uygulama sayesinde boş vakti olan herkesi, apartman görevlisini dahi sisteme dahil ederek ek gelir kazanmasını sağlayabileceklerini söyledi. Gönder’in özellikle üniversite öğrencileri için önemli bir gelir kaynağı olacağını vurgulayan Karamollaoğlu, “Böylece insanlar zamanlarını verimli kullanırken ekstra gelir elde edebilecekler.” dedi. Karamollaoğlu, her mahallede birkaç “mahalle temsilcisi” ile çalışarak Gönder ağını büyüteceklerini ifade etti.

Sahada profesyonel 30 bölge sorumlusu çalışıyor

Tüm Türkiye’de yıl sonuna kadar uygulamanın başlanmasını hedeflediklerini söyleyen Taner Karamollaoğlu, sistemin sağlıklı işleyebilmesi için 30 bölge sorumlusu işe aldıklarını ve Anadolu’da aktif çalıştıklarına değindi. Özellikle geliştirdiği yönetim modeli ve sektöre sıfırdan eleman yetiştirme konusunda duayen olan Karamollaoğlu, bunun marka ve kendisi için büyük avantaj olduğunun, özellikle tüketiciye sağlayacakları faydalarla da farklılaşacaklarının altını çizdi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda