30.01.2023

Yörüksüt Kimin








Bu yazımızda Mersin ilimizin yerel ve köklü şirketlerinden olan YÖRÜKSÜTÜ araşırdık. Babadan oğula geçen bu şirket yılların deneyimi şirketlerine yansıtarak başarıdan başarıya koşmaktadır.



Yörüksüt A.Ş., Ramazan Öz ve kardeşleri tarafından bir aile şirketi olarak 1992’de Mersin-Türkiye’de kurulmuştur; fakat ailenin “süt tutkusu” 1940’lara kadar gider: İçine doğulan ve büyükbaba ve babadan devralınan hayvancılık, süt inekçiliği ve mandıracılık deneyimi Yörüksüt’ün temelini oluşturur. Bu sağlam temeller üzerinde hızlı ve istikrarlı bir büyüme gösteren Yörüksüt, şu anda kurumsal bir büyük şirket olmanın basamaklarını emin adımlarla çıkmaktadır. Yörüksüt, Mersin, Erbil ve Zaho’daki üç fabrikayla 20 farklı süt ürününü 120 farklı barkodla üretmektedir. Bu ürünler, bulundukları pazarlarda, son derece gelişmiş dağıtım kanallarıyla müşterilere ulaştırılmaktadır.

Prestijli ulusal ve uluslar arası kuruluşlar tarafından onaylanan ve desteklenen ve Yörüksüt A.Ş ’nin proje yapma kapasitesini yansıtan bazı projeler şunlardır: 2009: Süt Soğutma Merkezi Projesi: Çukurova Kalkınma Ajansı destekledi.
2010: Kapasite Artırma ve Teknoloji Yenileme Projesi: Türkiye Tarım Bakanlığı destekledi.
2011: Kurumsal Kaynak Planlama (ERP-MRP): KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Kurumu) destekledi
2011: NU-AGE Project : Avrupa Birliği’nin desteklediği, Avrupa Birliği ortak araştırma projesi.
2012: Labne ve Kaşar Peyniri Üretim Hattı Kurma Projesi: Çukurova Kalkınma Ajansı destekledi.

Yörüksüt A.Ş ’nin kuruluşuna neden olan, ona hayat veren ve geliştiren “süt tutkusu”, ilk günden itibaren Yörüksüt A.Ş ’nin ilke ve değerlerini en iyi şekilde yansıtan “Ürünlerimize sevgimizi katıyoruz” ve “Çocuklarımıza yediremeyeceğimiz ürünleri asla üretmeyiz” gibi slogan ve ilkelerle uygulamaya geçmiş ve bundan hiçbir zaman taviz verilmemiştir.

YÖRÜKSÜT A.Ş.’NİN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Yabancı yatırım ve ortaklıklar hakkında Yörüksüt A.Ş ’nin hep büyük hayalleri oldu: Uzmanlık alanında sinerjik üretim ve hizmet sunmak, kazan-kazan sistemleri kurarak kendini aşmak ve o bölgenin veya ülkenin gelişimine katkıda bulunmak; yani büyük ölçekli ve entegre çiftlikler, yem fabrikaları ve süt ürünü tesisleri kurmak… Ve bu kuruluşların insanlara hem sağlıklı ve kaliteli süt ürünleri sunması; hem de onların refah düzeylerini artırması…

Yörüksüt A.Ş bir taraftan hayallerinin peşinde koşarken, öbür taraftan da şu anki gerçekler konusunda ayağını yere hep sağlam basmıştır; ve hep kısa, orta ve uzun vadeli büyüme planları yapmıştır. Şu ana kadarki Yörüksüt A.Ş ’nin hayallerinin hepsi, hiçbir başarısızlık yaşamadan ve her seferinde sağlam bir adım atarak gerçekleştirilmiştir. Ve Yörüksüt A.Ş. derinlerinde bir yerlerde bilmekte ve hissetmektedir ki ; onun daha büyük hayalleri de gerçekleşecektir, çünkü bunlar kendini aşan ve bütünsel hayallerdir.

Yukarıda bahsedilen deneyimsel bilinç ışığında, Yörüksüt A.Ş, hiç acele etmeden ve adım, adım sürdürülebilir bir büyüme ve gelişme göstermiştir: Hayalleri doğrultusunda 2007 yılında Irak’a süt ürünleri ihracatına başlamış; Irak’taki ilk fabrikasını Zaho’da 2010 yılında, ikincisini ise Erbil’de 2013 yılında kurmuştur. Bu arada, Irak’ta yaygın bir pazarlama ve dağıtım ağı kurarak lider markalardan biri olmuştur.

Yörüksüt A.Ş. Ekim 2016’de IPARD (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı) proje başvurusu yapmıştır: Bu kapsamda, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde, yeni fabrika inşaa süreci başlamıştır. İnşaat 2016 yılı son çeyreğinde başlayacak ve 9 ay civarında tamamlanacaktır.

Yörüksüt A.Ş., Romanya, İran, Almanya gibi çeşitli ülkelerde ciddi olarak yatırım ve ortaklık araştırmaları yapmaktadır ve bunların bazıları kısa vadede sonuçlanacak duruma gelmiştir.

Yörüksüt A.Ş.’nin bir amacı vardır: Süt ürünleri sektöründe dünyada sevgi, kalite, sağlık ve zenginlik üretmek ve bunu tüm paydaşlara en iyi hizmetle sunmak. Ve şuna kuvvetle inanıyoruz ki; tüm başarılı ortaklıkların temelinde güven, işbirliği ve sinerji yatar.







Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda