13.02.2023

Bim Personel Maaşları ve Çalışma Şartları 2023








Bim 2023 maaşları çalışma şartları pirimleri günlük temsilci ücreti envanter pirimi yol ve yemek ücretlerini yazımızda bula bilirsiniz.






Bim Personel Maaşları ve Çalışma Şartları 2023







2023'e girdiğimiz şu günlerde Perakende Kulis olarak yine gelenekselleşmiş olarak,siz değerli okurlarımız için büyük perakendecilerin çalışma şartlarını ve en çok merak ettiğiniz maaş oranlarını kaleme alacağız.Geçtiğimiz 2022 yılında pandeminin de etkisi ile sektörde,firmalar çok uç rakamlarda büyüme gerçekleştirdi.Şüphesiz bu büyümeden personellerde nasibi alacaktır.İşte en detaylı şekilde BİM Çalışma şartları/Saatleri ve Maaşları hakkında merak ettiğiniz bilgiler.







2023 YILI BİM PERSONEL ÇALIŞMA 

SAATLERİBİM'in 2023 yılı için çalışma şartlarını ele almak gerekirse geçmiş dönemlere nazaran,herhangi bir değişim söz konusu değil.Zira yasalarda ne varsa BİM,aynı şekilde personel istihdam etmektedir.Kısaca özetlemek gerekirse günlük çalışma saati 8,5 saat olarak tanımlanmıştır.Bu 8,5 saatin 1 saati sizin çay ve yemek molanızdır.Zaman zaman fazla çalışmanız söz konusu olsa da bu çalışmaların karşılığını denkleştirme,yani erken çıkış veya geç giriş saati olarak alırsınız.Bu arada haftada 1 günde haftalık izin hakkınızın olduğunu ekleyelim.




2023 YILI BİM PART TİME ÇALIŞMA SAATLERİ



Sektörde en çok Part Time personel çalıştıran şirketlerinden biri olan BİM'de Part çalışan personeller,haftalık 29 saat çalışır.Bu 29 saat genelde 4 gün içinde tamamlanır,haftanın kalan 3 günü ise personel izinlı sayılır.



2023 YILI BİM PERSONEL VE YÖNETİCİ MAAŞLAERI




Bu yıl asgari ücretin 8,500₺ gibi bir rakam olması ile,maaş konusu hayli merak edilmeye başlandı.BİM her yıl genelde devletin asgari ücrete verdiği zamdan yaklaşık yüzde 40 ile 50 daha fazla personeline zam veren bir firmadır.Ayrıca BİM'in sektördeki benzer rakiplerine oranla çalışanına yaklaşık yüz 3-5 arası daha fazla ücret ödediğini ekleyelim.Bu da BİM'i rakiplerine göre çalışan açısından daha tercih edilebilir yapıyor.





Unutmadan açıklayalım BİM'de çalışan bir personel aldığı maaşa prim harici tüm ödemeler dahildir.YOL PARASI,YEMEK PARASI ve ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ aşağıda verdiğimiz rakamlara dahildir.Peki dahil olmayan ne derseniz?Envanter primi aldığınız maaşa dahil değildir.Prim ayrıca hesaplanır ve her ay değişken olabilir.Tabi yeni bir personel ilk primini ancak işe başladıktan 3 ay sonra alabilir.Gelelim Beklediğiniz rakamlara...





BİM 2023 YILI ÇALIŞAN MAAŞLARI




*Yol bürüt 400₺

*Yemek bürüt 400₺

*Günlük temsicilik bürüt 20₺

*Hediye kartı net Ramazan ayı 1000₺

*Hediye kartı net Kurban bayramı 1000₺

*Mağaza bulma pirimi bürüt 2,750 TL

*Ölüm yardımı 1. derece yakın 1750 TL

-Mağaza Sorumlusu 16000₺

-Mağaza Sorumlusu Yard. 13000₺

-Personel 11000

-Depo Çalışanı 9000₺

-Part Time Personel 4500₺



Kısaca özetlemek gerekirse BİM'in personeline sağladığı imkanlar YOL PARASI - YEMEK PARASI - SGK - MAAŞ ve ENVANTER PRİMİ şeklindedir.




BİM İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?




Bu konuda size aşağıda verdiğimiz bağlantıya tıklayarak,nasıl başvuru yapmanız gerektiğini okuyabilirsiniz.



BİM İŞ BAŞVURUSU HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN




BİM İŞ BAŞVURUSU KAÇ GÜNDE BELLİ OLUR?




Hemen belirtelim başvurulara yaklaşık 03-25 gün arasında dönüş yapılıyor.Genelde bir ayı geçen ve dönüş yapılmamıl başvurulara olumsuz demek doğru olmasa da,umutlanmak yersiz olabiliyor.




BİM'E İŞKUR ÜZERİNDEN BAŞLAMAK NASILDIR?




İŞKUR günümüzde neredeyse her perakendeciye personel ihtiyacına göre yönlendirme yapmaktadır.Fakat şirketler aldıkları destekten ötürü ilk 3 ay personellerin maaş ödemesini İŞKUR yapmaktadır.Yani BİM'e yeni ve İŞKUR üzerinden başlayan bir kişi ilk 3 ay PRİM,YOL PARASI ve YEMEK PARASI alamaz.Ancak 3. ayından sonra bu hakları almaya başlar.




İŞKUR üzerinden BİM'e başlayanlar ilk 3 ay maaşlarını BİM'in anlaşmış olduğu bankadan değil.Halk ve Ziraat bankasından her ayın 10-15'i arası kimlik cüzdanları ile alabilirler.




BİM'İN SAHİBİ KİM?




BİM İlk kurulduğundan beri çok ortaklı bir yapıya sahiptir.İlk dönemde hissedarları az olsa da,ilerleyen dönemlerde ortakları ve payları değişmiştir.Lakin en büyük hissedar MUSTAFA LATİF TOPBAŞ'dır.Bunun dışında BİM'de Yıldız Holding'inde önemli derecede hissesi vardır.




Aklınıza takılan veya sormak istediğiniz bir soru varsa "YORUMLAR" kısmında sorabilirsiniz.Genelde 24 saat içinde tüm sorular cevaplandırılmaktadır.




1 yorum :

  1. Merhabalar ben daha önce 2013 yılında bimde çalıştım ve dün işe giriş evraklarını imzaladım ama daha önce çalıştığımı kimseye söylemedim bimde daha önce çalışanı ise almıyorlar diye bir şey var sizce bu durum bir sıkıntı oluşturur mu ise alinmama riski varmi

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda