13.06.2015

Beğendik-Carrefoursa-Kipa Üçgeni



Bundan yaklaşık olarak 3-4 ay gibi bir süre önce aldığımız bir duyuma göre,Beğendik grubu ülkemizde faaliyet gösteren Tesco'ya bağlı Kipa Süpermarketler zincirinin Ankara da bulunan 6 mağazasından 5 tanesini satın alma noktasın da son aşamaya geldiği yönündeydi.

Aradan geçen bunca zamana karşı her iki taraftan bu satın almayı doğrulayan bir haber gelmedi.İkilinin hala temas halin de olduğu bilgisini vermek ile beraber,Beğendik'in Kipa'nın 5 mağazasını opsiyonlu satın alma sürecine karşın,Kipa'nın tüm mağazalarını almak isteyen bir rakibi ortaya çıktı.Bu rakip yakın zaman da yerel zincirleri satın alması ile perakende gündemini değiştirmeyi başaran Carrefoursa'dan başkası değil.

2015'in henüz başların da Antalyalı 1e1 marketleri ve ardından büyük bir zincir olan Kiler'i satın alması ile,hızlı bir yükselişe geçen Carrefoursa şimdide gözünü Kipa'nın tüm mağazalarına dikmiş durumda.Carrefoursa'nın Kipa ile ilgileniyor olması,Beğendik grubu ile neredeyse anlaşmaya varan Kipa'nın opsiyonel mağaza satış anlaşmasını yeniden,gözden geçirmesine ve değerlendirmesine neden oldu.

Ankara da Kiler'in mağazaları ile beraber yeterli mağaza sayısına ulaşan Carrefoursa muhtemel bir olasılık ile,Ank ara da bulunan mağazaları Beğendik Grubuna bırakacak ve Kipa'nın diğer iller de bulunan mağazalarını satın almak için elinden geleni yapacak.Türkiye de aradığı rakamları bir türlü bulamayan Tesco'nun,Kipa'yı 2015 yılının sonuna kadar satmasına kesin gözü ile bakılıyor.
Buradan Yakın Tarih de Gelebilecek "Carrefoursa Kipayı Satın Aldı" Gibi Bir Habere Hazır Olmanızı Tavsiye Edelim.

2 yorum :

  1. carrofur alırsa şirket açısından ne değişecek.migros gibi büyük bir oyuncu var onu unutmayalım.kipa bir dev gayrimenkulleri değerli bu gayrimenkuller hazine değerinde,değerleme daha yapılmamış.bakalım sonuç ne olacak.birde bu haber kaynağıda çok önemli.

    YanıtlaSil
  2. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.Bu tür haberleri herhangi bir basın kuruluşu değil de,iki şirket için de çalışan yöneticilerle yaptığımız istişareler neticesin de yayımlıyoruz.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda