12.06.2015

Mörş Olarak Çalışılabilecek Firmalar



Daha önce bir çok farklı makale ile Mörş olarak çalışmanın nasıl bir şey olduğunu ve Mörş olarak çalışan birisinin temelde ne tür şartlar da çalıştığını anlatmıştık.Aynı zaman da farklı tedarikçi firmaların Mörş İş Başvusu formlarını paylaşmıştık.

Bu yazımız da Mörş desteği sağlayan firmaları inceleyeceğiz.

Ülker: Şüphesiz perakende sektöründe en çok mörş çalıştıran ürün grubu çok geniş olan Ülker firnasıdır.Ülker hem süt ve süt ürünleri,hem de kuru gıda ve içecek grubu için mörş istihdam etmektedir.

Pınar: Hem süt ve süt ürünleri,hem de et ve et ürünleri ve içecek  çeşitlerinde ürün çeşidi olan firma mörş desteği sunmaktadır.

Sütaş: Süt ve süt ürünlerin de mörş desteği sunan firma,sadece zincir mağazalara mörş desteği vermektedir.Yerel perakendecilere verdiği destek,kurumsal veya ulusal perakendecilere göre daha azdır.

Yörsan: Süt ve süt ürünlerin de çeşidi olan firma Sütaş gibi büyük zincir perakendecilere,mörş desteği vermektedir.

Sek: Sek firması daha çok süt ve süt ürünleri üzerine satış yapan bir firma olsa da,konserve ve et ürünleri ile bağlantılı olduğu için,mörşü aynı zaman da bu ürünlerden de sorumludur.

Eti: Kuru gıda üzerine ürün çeşidi olan firma neredeyse tüm,perakendecilere mörş desteği vermektedir.

Torku: hem kuru gıda,hem de süt ve süt ürünleri aynı zaman da et ve et ürünleri üzerine ürünleri olan firma,zincir marketler öncelikli olmak üzere mörş desteği vermektedir.

Coca Cola: İçecek grubun da lider firma neredeyse bakkallara dahi,mörş desteği vermektedir.Firma mörş alımların da son derece radikal davranmaktadır.Bu yüzden Coca Cola bir çok kişinin çalışmak istediği firmalar arasın da yer almaktadır.Aynı zaman da mörşler diğer firmalarda olduğu gibi yaya olarak değil de,kendilerine tahsis edilmiş bir araç ile dolaşmaktadır.

Pepsi: Cola ile benzer şartlar da çalışan bir firmadır.Tüm perakendecilere mörş desteği vermektedir.Aynı şekil de çalışanlar araçlar ile mağazaları dolaşmaktadır.

Yukarıda ismi geçen bir çok firma,Mörşleri kendi kadrosunda çalıştırmaktan ziyade aracı bir ajans üzerinden çalıştırmayı tercih etmektedir.Genelde büyük firmalar için bu işi Düzey Aş. adın da bir ajans yürütmektedir.


Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda