24.06.2015

Şahinden Sağlıklı Yenilik


Şahin Sucukları “daha az tuz - daha sağlıklı yaşam” hedefiyle, lezzetten ödün vermeden geliştirdiği “tuzu yüzde 80 azaltılmış sucuk” şimdi iftar ve sahurda ramazan sofralarında.

Müşterilerinin sucuk keyfini doyasıya yaşayabilmelerini sağlayabilmek için araştırma-geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarını aralıksız sürdüren Şahin Sucukları’nın “sağlıklı birey - sağlıklı toplum” çalışmaları çerçevesinde ürettiği yeni tip sucuklar ramazanda büyük ilgi topluyor. Şahin Sucukları'nın Ar-Ge çalışmaları kapsamında, tüm dünyada giderek "sağlık için daha az tuz" hareketine uygun olarak ürettiği “tuzu azaltılmış – lezzeti çoğaltılmış” sucuklar, iftar ve sahur sofralarına da “sağlık ve lezzet” katıyor.

Ülkemizde tuz tüketiminin Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği değerin yaklaşık üç katı kadar olduğu gerçeğinden hareket eden Şahin Sucukları Ar-Ge Merkezi, nefis Kayseri sucuğunun lezzetinden hiç ödün vermeden geliştirdiği "tuzu yüzde 80 azaltılmış sucuk" ile Türkiye’de bir ilke de imza atmış oldu.
Şahin Sucukları'nın geliştirdiği ve ürün gamında yeni bir alan yaratan “tuzu yüzde 80 azaltılmış sucuk", içerdikleri yüksek tuz oranlarından dolayı şarküteri ürünlerinin uzak duran obezite ve diabet hastalarının yanı sıra, sağlık için tuz kullanmayan birçok sucuk severin de ilgi odağı oldu.
Şahin Sucukları’nın “tuzu yüzde 80 azaltılmış sucuk”ları kısa sürede, yalnızca tuza bağlı hastalıklardan dolayı sucuktan uzak durmaya çalışan sucuk severlerin değil, aynı zamanda, "az tuzlu yaşam" hareketine katılanların da favorileri arasına girdi.
Böylece, Şahin Sucukları, "100 gramda 0.5 gram tuz" kullanarak ürettiği “tuzu yüzde 80 azaltılmış sucuk” ile yüksek tuz tüketiminin yarattığı "birçok kronik hastalığın gelişimini önleyen lezzet" adayı da oldu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda