22.03.2014

Altunbilekler Çalışma Şartları


Şüphesiz Ankara'da perakende denildiği vakit akla gelen,ilk isimlerdendir Altunbilekler.Mustafa Altunbilek tarafından kurulan ve bir aile şirketi olarak varlığını sürdüren marketler zincirinin,her ne kadar şu günler de bazı mağazalarını kapatıyor olsa da,yine büyük mağazalar ile sektöre katkı sunacağından eminiz.

Gelelim bizim yazımıza konu olan asıl meseleye çalışma saatleri.Zira sitemizin ilk yayın günlerindeki yazılarımız genel de,sektördeki firmaların çalışma şartları hakkın da olacak.

Altunbilekler marketler zincirin de çalışma saatleri 8,5 saat olarak belirlenmiştir.Çay ve yemek molalarınız bu çalışma saatine dahildir.Hafta bir gün izin hakkınız olmasına karşın bir yılınızı doldurmanız durumun da,istediğiniz an yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.Şirket zaman zaman,personel yönün de eksiklik hissettiği dönemler de,yıllık izin kullanmak istemeyen çalışanlara,izin ücretini teklif ediyor.Bu konu da çalışanın fikri esas alınıp,son karar yine çalışana bırakılıyor,yani kullanmayıp ücretini almakta özgürsünüz.




Ücret konusuna gelecek olursal,Kasiyer ve Orta reyon kategorisin de istihdam edilen elemanlar mevcut dönem de ödenen asgari ücretten yaklaşık %10 civarı fazla bir ücret almaktadır.Firma sahibinin "ben asgari ücretten işçi çalıştırmam"gibi bir mottosu bulunmaktadır.Bunun dışın da mesleki guruplar da çalışan işçilerin maaşları asgari ücretten yaklaşık %50 daha fazla olup yıl ve tecrübeye göre farklılık göstermektedir.

Altunbilekler Çalışma Şartları/Maaşları 2017

61 yorum :

  1. altunbilekler artık mesai ve prim sistemi uyguluyor.tezgahtarlara ayrı,reyon kasiyerlere de ayrı ayrı hedefler verilip bu hedeflerin aşılması durumun da maaş kartlarına maaş günü primler yatmaktadır.tabi bir de hafta da bir günden daha fazla tam gün çalışmanız durumun da yine mesai alıyorsunuz ama illaki hafta yine 1 gün fazladan hayrınıza tam gün çalışmak zorundasınız.

    YanıtlaSil
  2. evet artık hafta bir gün yapılan tam gün çalışma için mesai veriyor. tabi yıllardır vermemesi yanımıza kar kaldı...

    YanıtlaSil
  3. altunbileklere marketten iş başvurusu yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
  4. Manav reyonu elemanlari ne kadar maas aliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk işe girişte konuşmanıza bağlı lakin,genel de maaşlar 1.400-1600 TL aralığın da değişiyor.

      Sil
  5. Alışveriş çeki servis oluyor mu elemanlarına

    YanıtlaSil
  6. Evet Çek ve Servis imkanı şu an için var.

    YanıtlaSil
  7. orta reyon maaşi ne kadar

    YanıtlaSil
  8. Orta reyon maaşı ne kadar

    YanıtlaSil
  9. Orta reyon maaşı asgari ücrettir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesai veya prim çek gibi şeyler varmı acaba

      Sil
    2. Prim veriyomuu altunbilekler

      Sil
    3. yukarıda yüzde 10 dandaha fazla demişiniz hangisi doğru

      Sil
  10. altunbileklere görüşmeye gittim bana işkurla projemiz var dediler 3 ay işkur adına çalişcan dediler sonra kadromuza geçireceğiz dediler ve haftada 1 gün tam çalişcan dediler ve tem gün çaliştigimda ek ücret vereceklermi ve işkur bana ne maaş vercek lütfen yaznınz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam gün için bildiğim kadarı ile ücret ödemiyorlar.Lakin yakın zaman da,tam gün çalışmaya karşılık mesai veriliyor diyen çalışanlar da var.İşkur size asgari ücret ödeyecektir.

      Sil
  11. merhaba, kasiyerler için bugün gittiğim görüşmede asgari ücret verdikleirni söyledi, servis imkanını söyledi gidiş ve dönüş ama bu servis güzergahları değişkenlik gösterebiliyor mu? benim evim keçiören aktepede. Tek sormadığım nokta buydu, oruç işte unutturdu heralde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evinize en yakın yerden alıp,yine en yakın yer de sizi bırakırlar.Servis yönünden kafanız rahat olsun,özellikle kasiyerler bu konu da çok şanslı. :)

      Sil
    2. ya çok tesekkür ederim, içimi rahatlattınız:)

      Sil
  12. Ben de yeni başlıcam da daha önce çalışıp tecrübe eden arkadaşlara soruyorum, orda mesai saati içersinde çok ağır iş veriyorlar mı? Yani çok mu yorucu geçiyor. Orta reyon olarak başlıcam.

    YanıtlaSil
  13. Ben de yeni başlıcam da daha önce çalışıp tecrübe eden arkadaşlara soruyorum, orda mesai saati içersinde çok ağır iş veriyorlar mı? Yani çok mu yorucu geçiyor. Orta reyon olarak başlıcam.

    YanıtlaSil
  14. Ben ogrenciyim universiteye baslayacagim.fakat sigorta durumunda kyk ya da buesu etkiler diyorlar sigorta yapilmama durumu var mi acaba ?

    YanıtlaSil
  15. 2 vardiye sistemi ilemi çalışılıyor acaba sabah gelen kaçta çıkıyor ve kapanistakiler kaçta geliyor

    YanıtlaSil
  16. Evet iki vardiya sistemin de çalışırlar.Sabah 09:00 da işbası yapan akşam 17:30 paydos eder,öğlen 13:00 da gelrn ise akşam 21:30 da paydos eder.

    YanıtlaSil
  17. Asgari ücret artışından sonra reyon ve kasiyer personel maaşlarındaki %10 luk fark ortadan kalktı ve asgari ücret ile sabitlendi.

    YanıtlaSil
  18. Müdür yardımcısı maaşları ve çalışma şartları nasıldır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yöneticilet 11 saat çalışır.Maaşları ise 2.000-2500 TL aralığındadır.

      Sil
  19. depo birimin maası nedır ve ana depomu yorucu yoksa market deposu arsında fark varmıdır,

    YanıtlaSil
  20. Orta reyondakilere her ay hediye çek veriyorlar mı acaba.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ay prim verilir.Ayrıca hediye çeki verilmiyor.

      Sil
  21. 45 yasindayim ve emekliyim muracat etsem kabul edilirmi

    YanıtlaSil
  22. altunbilekler de sağlık raporu almak ücretlimi . bunların ekoteknikmidir nedir bir yerden getirecek siniz diyor 30 tl karsılığındaymıs galiba anlaşmalılar. normal sağlık raporu götürsek olmazmı ya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ancak anlaşmalı olduğu yerinkini kabul ediyorlar.

      Sil
  23. Yaş sınırı varmı

    YanıtlaSil
  24. 1 ekimdenden beri altunbileklerde calısıyorum orta reyon olarak basladm 2 3 gün orta reyon yaptıktan sonra manava gectim kartımda orta reyon yazıyor maasım 1300 yatıyor manavın parasıyla birmi skntı olurmu ?

    YanıtlaSil
  25. kasap maaşi ne kadar peki ?

    YanıtlaSil
  26. 2 yıl çalıştım çalışma saati 8 saattir. Çoğu zaman ekstra mesainizi yatirmazlar. Bölge müdürlerine yalakalık yapmak icin ℅80 maza müdürleri personel satar. Yillik izi. Konusunda surekli sıkıntı yaratirlar ve yıllık izin paranizi bile çok zor verirler. eğer maza mudurunuz bölge mudurune iyi yalakalik yapamiyosa surekli personel eksigi ile haftalarca full calisirsiniz. Yemekleri çalışma ortami ve üstleriniz gerçekten çok kötü maza pirim olayida çok abzurt bir rakam verirler ve 2 mazadan baska hicbir maaza tutturamaz inanmayin yani. Altunbileklerde yükselmek ve rahat olmak istiyosaniz tek yapmaniz gereken yalakalik yapmak personel satmak ispiyoncu olmaktir. Market en son başvuracaginiz yer olsun arkadalar.

    YanıtlaSil
  27. Altunbileklerde maas asgari o da 100₺ alisveris ceki dahil o da yonetici ve sefe. Kidem tazminatini alamayacaksiniz önünüze duymadığınız katakulliler koyacaklar. Kaç kişiye şahidim ha oyle su saatte cikarim giderim de yok topugun catlasa dahi izin yok Çalışacaksın...

    YanıtlaSil
  28. Kapali bayan calistiriyolarmi bide ben form verdim cagirdilar yeniden form foldurdum acaba neden

    YanıtlaSil
  29. İki kere başvurdum dönüş olmadı neden acaba

    YanıtlaSil
  30. paralı sağlık raporu vardiyorlar doğrumu acaba acil cevap lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur.Anlaşmalı oldukları bir kurumdan alınıyor rapor.

      Sil
  31. marketin anlaşmalı hastanesinden saglık rapor istiyorlar 30tl verecekmişiz param olsa markette ne işim var devlet hastenesinden istemiyorlarmiş dogrumu işe ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  32. kasıyer maasları ne kadar lutfen cevap

    YanıtlaSil
  33. Benim önceki işimden sağlık raporum var tekrar alicakmiyim yine

    YanıtlaSil
  34. Ben iskurlu ise başladım bi arkadaşım da öyle aynı işi yapıyoruz aynı saatlerde çalışıyoruz ama ben 3 ayda iki gün o da satılık olarak sınava girdiğim için 300 tl mi kesmisler ve daha sınava girmedim bile ben napabilirim böyle saçmalık olur mu

    YanıtlaSil
  35. 10 günlük rapor aldim. Bunun parasini nasil alabilirim? Raporun kopyasi gerekli mi yada gerekli olan belgeler nelerdir? Nereye gitmem lazim nasil alabilirim?

    YanıtlaSil
  36. Arkadaslar luften bilen varsa yazsın raporumun parasini nasil alabilirim :( :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, raporun parası size sgk tarafından ödenecektir.Zaman zaman e-devlet üzerinden bunun kontrolünü sağlayabilirsiniz.Genel de ayın 10-15'i arası yatıyor paralar.Herhangi bir ziraat bankasından da sorgusunu yapabilirsiniz.

      Sil
  37. Is başvurusu yaptım kaç gün sonra ararlar bide işkur üzerinden girmek zorunlumu? Acaba. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşkur üzerinden girmek zorunlu değil.Genel de 5 gün gibi kısa bir sürede dönüş yaparlar.

      Sil
  38. 10 gün gecti admin ne arayan nede soran var internet üzerinden yapılan başvurular değerlendirilmiyormu? Tecrübeli elemanim neden hala aramadilar?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda