24.03.2014

Ankaranın En Ucuz Marketi?




Bundan belki 20 yıl önce henüz,perakendeciliğin halk dilin de "toptancı" tabiri ile bilindiği dönemler de irili ufaklı onlarca bakkal türevi market vardı,ve bu market hayli ucuz fiyatlara ürünler satabiliyordu.Hatta zaman zaman veresiye veren toptancıları bile anımsamamız işten bile olmayabilir.

Tabi zaman ile ne toptancılar ne de veresiye olarak tabir ettiğimiz bugün al haftaya ver ticaretinden eser kalmadı.Bunların yerini peşin çalışan hiper marketler ve zincir marketler kompleksleri aldı.Ülkemiz diğer avrupa ülkelerine nazaran serbest piyasa anlayışı için de ticarete ram olduğundan dolayı,marketler arasın da sürekli bir rekabet yaşanmaktadır.Kimi zaman aylık kampanyalar,kimi zaman haftalık,kimi dönemsel ve günlük indirimler hatta saatlik indirimler ile müşteleri kendilerine çekmeye çalıştılar.Ne mutludur ki bu rekabetten kârlı çıkan müşteri olmuştur.


Bu yazımız da inceleyebildiğimiz kadar ulusal veya yerel market ayrımı yapmadan ankara da bilinen marketlerin fiyatlarını dikkate alıp,ucuz olup olmadığına karar vereceğiz.Bu yazıyı yazmadan önce mevzu bahis olan marketlerin müşterileri ve çalışanları ile görüşülmüş olup,ondan sonra fikir sahibi olunmuştur.

Hazırsanız başlayalım,sıralama ucuzdan pahalıya doğru gitmektedir.

Soykan Market,ankaranın en ucuz  marketi olmasına rağmen müşterilerinin genellikle hijyenden,şikayet etmesinden dolayı bu avantajı değerlendiremiyor gördüğümüz kadarı ile.

Meşhur Peynirci,Soykan market için söylediklerimiz aynen geçerlidir.

Yonca Market,Tam manası ile ankara da faaliyet gösteremediği için ve genel de taşra kesimde mağazaları olduğundan dolayı pek bilinmiyor.Lakin fiyatları fena değil.

Gimsa Market,Sincan ve batıkent halkının yoğun bir ilgisi olmasına karşın fiyatları pekte ucuz değil.

Baş Gimpa,Orta halli ne pahalı ne ucuz seviyede bir işletme.

Öğütler,Pahalı yerel işletmelerdendir.

Altunbilekler,müşterileri genel de hep fiyatlarından yakınmasına rağmen,zaman zaman güzel indirimler olabiliyor.

Çağdaş Market,pahalı yerel işletmelerdendir.

Akyurt Market,Pahalı yerel işletmelerdendir.

Yunus Market,Pahalı yerel işletmelerdendir.

Kiler,Pahalı ve nedense ankaralı tarafından pek sevilmiyor.

Makro Market,Pahalıdır lakin zaman zaman fiyatları düşmektedir.

Migros,Ülke genelin de pahalıdır,lakin elit oldukları için pekte bu hususta kaygıları yok,en pahalı market diyebilirim.Bu yüzden büyük görkemli mağazalarını gelir düzeyi yüksal kişilerin ikamet ettiği bölgelerde açıyorlar.

1 yorum :

  1. soykan biraz bakımsız olması dışın da vaktiyle gayet ucuzdu ama şimdi öyle değil bunların dışın da bir de yonca market var tavsiye edebileceğim

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda