30.03.2014

Kiler Market Çalışma Şartları



Türkiye de birden fazla il-de,kurumsal bir yapıda hizmet veren market zincirlerinden biridir kiler.İkibinli  yılların başın da Ankara piyasalı Canerler adlı yerel işletmeyi satın alması ile mağaza sayısın da,ciddi bir artış göstermişti.


Firma hakkın da kısa bilgiler verdikten sonra gelelim merak konusu olan çalışma esaslarına.Kiler de çalışma süresi 10 saat olarak belirlenmiştir.Bir gün haftalık izin ve bir yılınızı doldurmanız halin de yıllık izin hakkına sahip olursunuz.Hafta bir gün tam zamanlı çalışırsınız,bu çalışma için mesai ücreti verilmez.Ne hazindir ki resmi tatiller de dahi çalışsanız yine de mesai ücreti almanız söz konusu değildir.Kiler belki de bu yönü ile perakende çalışanlarının en çok şikayet ettiği marketlerden bir tanesidir.



Ücret konusuna gelecek olursak.Orta reyon,kasiyer vb. şekil de istihdam edilen personel asgari ücret ile çalıştırılmaktadır.Tezgahtar sıfatı ile çalışanların maaşı yıl ve tecrübeye göre farklılık gösterebilir.Ayrıca firma tüm bunlara ek belirli dönemler de verilen kotaların tutturulması durumun da,kendi belirlediği tarihler de,maaşınızın yarısını size prim olarak vermektedir.

5 yorum :

  1. az elamen çok iş dendiğin de aklıma kiler geliyor. yaklaşık 7 yıldır çalışıyorum ve bu 7 yıl için de 1 kez zaman alabildim. varın gerisini siz düşünün.

    YanıtlaSil
  2. bir market ancak bu kadar elamanına değer vermez herhalde.yeri geldi full çalıştım yeri geldi izin kullanmadım gece geç saatlar de eve gittim ve personel servisi denen bir şey yoktu.

    sonuç ne diye sorarsanız sıfır bir gün işim olduğu için izin istedim çok gördüler ailem bir an önce bırakmamı istedi hemen istifa ettim 3 yıllık emeğimin karşılığını bile alamadım.

    hakkımı helal etmiyorum...

    YanıtlaSil
  3. Kiler okadar asagılık bir market çalışanlarını ve kiler e tav olan müşterileri sömüren Marketimsi bir yapı türlü bahanelerle çalışanlarını uyutan bok
    çukurundan başka birşey olmayan yer

    YanıtlaSil
  4. Gece 2 ye kadar yemek bile yemeden çalıştığım sayımlarda defalarca sabahladığım defalarca izinli olmam gerekirken çalıştığım resmi tatillerde dini tatillerde çalıştığım vs. ye rağmen bir kuruş mesai parası bile alamadığım kul hakkı yiyen aşağılık kapitalistlere hakkımı helal etmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Süper di kiler ile çalışmak

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda