11.04.2014

Perakende Hacim Endeksi




Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, şubatta aylık bazda yüzde 1,6 azalırken, yıllık bazda yüzde 7 arttı.

 Türkiye istatistik kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin perakende satış hacim endeksini açıkladı.
Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,6 azalış gösterdi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,5 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2,9 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 1 geriledi.
Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 arttı. Söz konusu ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 7,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 7 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 5,8 artış gösterdi.
Perakende ciro verileri
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro, şubatta aylık bazda artış ya da azalış göstermedi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları ile otomotiv yakıt satışları yüzde 1,8'er artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2 azaldı.
Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro, şubatta 2013'ün aynı ayına göre yüzde 13,4 arttı. Yıllık bazda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 16,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 11,5 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 13,4 artış kaydetti.

2 yorum :

  1. Super magzalarinizda herhes her isi yapacak diye bir sart varmi yoksa sadece kendi reyonunami bakiyor

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda