6.06.2014

Tansaş Çalışma Şartları




2005 yılın da migros tarafından satın alınan Tansaş adlı ulusal işletme,ege bölgesi ağırlıklı olarak tükecilere hizmet vermektedir.Şunu üzülerek söylemeliyiz ki,migros kendi bünyesin de çalışan personel ile tansaş ünyesin de istihdam edilen personele maaş başta olmak üzere,bir çok nükte de hayli kısıtlama sunuyor.

Tansaş'ta çalışma saati 8 saattir.Bu 8 saatin üzerine çıktığınız vakit mesai yapmış olursunuz ve bunun karşılığını maaşınız da alırsınız.Her ay düzenli olarak gıda ve yol parası adlı ödemelerinizi düzenli alırsınız.Fakat migros'un kendi elemalarına sunduğu 3 ayda bir kez olmak üzere maaşının üçte birini prim olarak alamazsınız.


Nitekim sendikal haklar bu firma da uygulanmasına karşın,şahsımızın personel ile gerçekleştirdiği sohbette,sendikadan pekte memnun oldukları söylenemez.Hatta içlerin de aylım ödediği parayı haram edenler bile var.

Hafta 1 gün izin kullanabileceğiniz firma da kasiyer,orta reyon maaşları asgari ücret üzerinden ödenmekte olmasına karşın,kasap şarküteri ve manav personelinin maaşları farklılık göstermektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda