2.06.2014

Kipa Çalışma şartları



Ülkemiz de faliyet veren güçlü yabancı sermayeli perakendecilerden biri de hiç şüphesiz Kipadır.Avrupa da bulunan mağazaların da çalışan işçilerin sendikalı olmalarına karşın,ülkemiz de sendikasız asgari ücretin bir miktar üstün de işçi istihdam etmesi her zaman tartışma konusu olmuştur.

Kipa da çalışma saati 8 saat olarak belirlenmiştir.Bir hafta da toplam çalışma saatiniz 45'tir de diyebiliriz..Zira 45 saati aşmanız durumun da bu fazla çalışma için maaşınız üzerinden yüzde elli zamlı bir mesai ücreti alırsınız.Ayrıca resmi tatiller de çalışmanız durumun da maaşınıza bir günlük yevmiye daha yansır.Bunun haricin de hafta bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da yıllık izin haklarınız bulunmaktadır.

Kipa gerek maaş ve gerek ek yardım konusun büyük perakendeciler gibi çalışanlarını ihya eden bir firmadır.Çalışanlarına aylık olarak gıda yardımı yapmasının yanı sıra belirli dönemler de periyodik olarak ikramiye ve ek ödemeler vermektedir.Meslek gruplarını teker teker ele aldığımız da,bu desteklerin ne dereceye vardığını hep beraber öğreneceğiz.Lakin bilmenizi isteriz ki,bu ek ödemeler oldukça hatırı sayılır paralar olabiliyor.

Kasiyer,orta reyon vb. görevler ile istihdam edilen kişilerin maaş artı yol parası ve gıda yardımı aldıkları firma da,kasap,şarküteri ve manav olarak çalışanların maaşları farklılık göstermektedir.


2 yorum :

  1. Maaşlar hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. Maaş ne kadar, prim, yol parası, yemek parası vs. hakkında bilgilendirirseniz iyi olur. Başlarken asgari ücretle mi başlıyoruz, Migros gibi her sene maaşa zam yapılıyor mu vs.

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda