25.08.2014

Şehzade Market Çalışma Şartları/Maaşları



Şehzade Market,Kayseri ilimizde hızla büyüyen yerel perakende zincirlerinden biridir.Firma hesaplı ve kaliteli ürünü son tüketiciye ulaştırmayı hedeflerken,aynı zamanda ülke istihdamına da olumlu manada katkı sağlamaktadır.

ŞAHZADE MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI

Şehzade Market'de günlük çalışma saati yasaların belirlediği şekilde 7,5 saattir.Çay ve yemek molanız bu saatlere dahil değildir.Molalarınız ile beraber mağazalarda geçireceğiniz,toplam süre 8,5 saati bulur.Haftada bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumunda,14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile çalışır.Vardiyalar sabahçı ve akşamcı şeklinde olur.Vardiya düzenini ve haftalık izin düzeninden birim şefiniz sorumludur.

ŞEHZADE MARKET PERSONEL MAAŞLARI

Bir çok yerel perakendecide olduğu gibi Şehzade Markette de personel maaşları farklılık gösteriyor.Yerel perakendeciler personel konusunda biraz daha vefalı ve tutucudur diyebiliriz.Zira şirkette uzun yıllardır görev yapan,tezgahtarlar bu konuda biraz şanslıdır diyebiliriz.

Firmada tezgahtarlar yani Kasap-Şarküteri ve Manav haricinde kalan çalışanlar Kasiyer,Reyon Personeli vb... Asgari Ücret ile istihdam edilmektedir.Tezgahtar maaşları ise çalıştığı yıl ve iş tecrübesine göre Asgari Ücretin bazı durumlarda %30 üzerine çıkabilmektedir.

Tabi sadece maaş ile sınırlı değil ödemeler.Firma personel yemeğini  karşılıyor ve Prim sistemi ile satışa göre ödül veriyor.Her ay mağazalara hedef cirolar verilir bu hedef ciroların aşılması durumunda,her personel maaşına ek olarak prim almaya hak kazanır.

Kısaca özetlemek gerekirse Maaş + Yemek + Prim şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Mağaza yöneticilerinin çalışma saati ve maaşları personelden farklıdır.

6 yorum :

  1. Kayseride yerel market işçi köle niyetine kullanılır. çalışırken bir sıkıntı çıkarken bir sıkıntı altı aya kadar 14 gün önceden haber vermeniz lazım yoksa 14 günlük paranızı bir güzel yerler 6 aydan sonra 28 gün önce haber vermeniz gerekiyor yoksa benim gibi 1 maaşınızı hiç ederler sabah 7 de açılır 23:00 de kapanır sokakta köpek kalmaz siz markette beklemeye devam edersiniz. ağızları acılınca her şeyleri kanunindir. sabah 7 akşam 23.00 haftada 1 gün ayda 5 gün aç kapa yaparsınız mesai vermezler bunlara oda kanunidir. bu kadar işçi hakkını yemeyle fazla dayanmaz batarlar sakın bulaşmayın..

    YanıtlaSil
  2. Sen şartları herşeyi bilerek kabul ediyorsa sıkıntı yok.

    YanıtlaSil
  3. Şehzade de sakal bıyık serbestmi

    YanıtlaSil
  4. Bildiğin Nöbetçi market... :)

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle tavsiye ETMİYORUM! Ben işkurdan girdiğim halde köle gibi çalıştırmak istiyorlar sakın bulaşmayın...

    YanıtlaSil
  6. Tavsiye. Etmiyorum çalışmayı düşünen arkadaşlara benim. Arkadaşım çalışıyor köle gibi. Çalıştırıyprlar her ay maaşında bir sıkıntı yaşıyor sürekli kesinti yapıyorlar herşey kanun gibi görünsede belge. Üzerinde. Hak. Yiyiyorlar adeletsiz işçi kazanmasın. Ben kazanayım. İşçiden. Her türlü. Çalıyorlar

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda