26.11.2014

Eti Plasiyer Çalışma Şartları




Size daha önce perakendecilerin önemli tedarikçilerinden biri olan Eti'nin Mörş çalışma şartlarını incelemiştik.Şimdi ise aynı firma da plasiyer olarak yani başka bir dil ile,araba ile ürün dağıtanların çalışma şartlarını inceleyeceğiz.

Eti Mörş Çalışma Şartları İçin Tıklayın

Eti son derece büyük bir firma olduğu için plasiyer alımlarına en üst radde de dikkat etmektedir.Bu işte kişi de aradığı en etkin nitelik dürüst olmasıdır.Zira firmanın bu konu da gösterdiği özen,daha önce defalarca plasiyerler ile güven sıkıntısı yaşadığını ortaya koyuyor.Şöyleki firma da plasiyer olarak çalışmaya başlamak için,memur kefil bulmanız gerekmektedir.Aksi takdir de işe alınmanız söz konusu olmayabiliyor.

Gelelim çalışma şartlarına,firmanın ana depoların da sabahın erken saatlerin de iş başı yapacağınız için,evinizin yakınlarından bir yer de sizi bir servis alıp depoya kadar götürcektir,aynı şekil de iş çıkışı da sizi sabah aldığı yere bırakacaktır.Çalışma süresi 9 saat olarak belirmenmiştir.Lakin bu süre ürün dağıtımların da yaşanan aksaklıklara göre değişebilmektedir.

Peki Eti de Çalışan bir plasiyer ne yapar?

Aslın da plasiyerlerin yaptıkları iş pek değişmez.Kısaca özetlemek gerekirse,sabah şahsına ayrılmış olan ürünlerin arabasına yüklenmesine yardımcı olup gözlemlemek.Belirtilmiş mağazalara daha önceden sipariş ve faturalandırılmış ürünleri eksiksiz bir şekil de ulaştırmak.Ve son kullanma tarihi geçmiş-niteliği bozulmuş ürünlerin iadesini alıp,depoya ulaştırmak.Gördüğünüz gibi fazla ağır olmayan ve herkesin yapabileceği bir iş.Ayrıca pazar günleri izin yaptığınızı hatırlatalım.

Maaş konusuna gelecek olursak.İşletme de işe yeni başlayan bir plasiyer asgari ücretten %40 oranın da daha fazla bir maaş almaktadır.Bu ücret çalıştığınız yıllara göre artış gösteren bir ücrettir.Bunun yanın da sürekli saha da olduğunuz için yemek ücreti firma tarafından,bir karta yüklenmektedir.Dilerseniz bu kart ile normal alışverişte yapabilirsiniz.Aylık olarak sattığınız ürünlerin tutarı üzerinden prim alırsınız.Ne kadar çok ürün satarsanız,alacağınız primin oranı da o kadar artmaktadır.Bunun haricin de ek bir ödeme yoktur.

22 yorum :

  1. şu an hala çalışmaktayım satış yaptığınız bölge de iyi mağazalar var ise güzel primler alırsınız, ama mağazalarınız eti ürünlerini tercih etmezse maaşına ek bir şey alamazsınız ha bir de arabaları tekrar depoya bırakayım felan derken şten çıkmanız altıyı buluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretler ne kadar en düşük acaba aldınız

      Sil
  2. nerden başvurabiliriz eti plasiyerlik için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her il de farklı bir başvuru yeri vardır.Hangi il de ikamet ediyorsunuz?

      Sil
  3. Maaşlar ve yükselme hakkında bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş asgari ücret fakat primler ile gayet tatmin edici...

      Sil
  4. ankarada mörş alımınız varmı 8 yıldır magaza sektorunde gorev aldım cesıtlı dallarda ve bunun 2 yılını magaza sorumlusu olarak calıstım

    YanıtlaSil
  5. Yukarda asgari ucretten %40 fazla maas + prim diye belirtmissiniz.Yorumda asgari ucret diye bahsettiniz. Muallakta kaldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yazı asgari ücretin 900 TL olduğu dönemlerde yazıldı.Asgari ücrete 300 TL birden zam gelmesiyle,plasiyer maaşları da asgari ücret düzeyine indi.

      Sil
  6. Eti maaslari iki sene once iyiydi fakat surekli sorket degisikligi oldugu icin pirim falan aldigimiz yok ayrica yemek parasi halen 250 tl Allah askina disarda bir yemek yiyin bakalim ne kadar tutuyo maas asgari ucret her gecen gun kotulesiyo Allah yardimcimiz olsun

    YanıtlaSil
  7. Zonguldak için başvuru nasıl yapabikirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ilde farklı bir şirket aracılık etmektedir.Siz ancak Zonguldak'ta hizmet veren perakendeciler aracılığı ile öğrenebilirsiniz bunu.

      Sil
  8. Fabrikanızda çalışmak istiyorum ilköğretim mezunuyum fakat çikolata ve hamur operatörüyüm eskişehirde ikamet ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş başvurularınızı eti.com.tr üzerinden yapabilirsiniz.

      Sil
  9. Satis temsilcisi ne is yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşmalı yerlere mal dağılımı ve müşteri ilişkilerinin düzeni.Rahat bir meslektir.

      Sil
  10. Yaklaşık 5 senedir Eti de çalışıyorum lise mezunuyum ve etinin kadrosuna geçmek için çabalıyorum . Kadrosu boş olan her hangi bir il varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğimiz kadarı Eti eskisi gibi,kadrola alım yapmıyor.Aracı firmalar üzerinden istihdam sağlıyor.

      Sil
  11. Aracimizla geldigimizde alim var mi kira ve km basina yakit nasil oluyor arastrdgmiz bir dal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bilgimiz yok.Lakin Eti bölge bayiliklerinden detayli bilgi alabilirsiniz.

      Sil
  12. Ücretler 3000-4500 TL arasında değişiyor.Bu rakamlara primler dahildir.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda