9.12.2014

Media Markt Çalışma Şartları




Zaman zaman,gıda perakendecilerinin yanı sıra teknoloji perakendecilerinin de çalışma şartlarını incelediğimiz oluyor.Bu yazımız de yine bir teknoloji perakendecisi olan,Media Markt'ın çalışma şartlarını inceleyeceğiz.Bakalım firma diğer,rakiplerine göre bize artı veya eksi ne sunuyor.

Media Markt ülkemiz de faaliyet gösteren Almanya asıllı olan Metro Grubuna ait bir firmadır.Dolayısıyla yabancı sermayeli bir şirket olduğunu bilmenizi isteriz.Her ne kadar son dönemler de,perakende alanın da yabancı sermayeli şirketler zarar edip,Türk iş adamları tarafından satın alınırken Media Markt bu dönemlerden etkilenmeden yoluna devam etmektedir.

Bu kısa bilgiden sonra çalışma koşullarına geçelim.Firma da çalışma saati yasaların belirlediği gibi 8 saat olarak belirlenmiştir.Bu 8 saatin 1 saati çay ve yemek molalarına ayrılmıştır.Bir çok firma da olduğu gibi yine bu firmada da vardıya sistemi ile,personel kendi arasın da hafta bir kez periyodik olarak vardiya değişimi yapmaktadır.Yine hafta bir gün izin kullanma hakkınız vardır,tabi bir yılınızı doldurmanız durumun da yıllık izin kullanma hakkınızın olduğunu da bilmenizi isteriz.Zaman zaman sizden fazla çalışmanız istenebilir,özellikle kampanya ve mağaza açılışı olduğu dönemler de bu istekler ile sıklık ile karşılaşabilirsiniz.Lakin bu çalışmalar mesai adı altın da maaşınıza ek ödeme almanız söz konusudur.Yani Media Markt'te fazla çalıştığınız saatler için ücretini alırsınız.



Maaş konularına gelecek olursak asgari ücretin üzerin de bir ücret ile işe başlarsınız.İlk etapta bu tutar asgari ücretin %20 üzerin de olsa da,zaman ile yani şirket içerisin de kendinizi kabullendirmeniz durumun da,%70 lere kadar çıkabiliyor.Tabi bir de prim sistemi bulunmaktadır.Bu sistem dahilin de yöneticilerin mağazaların lokasyon,ciro ve müşteri sayılarına göre bireysel ve mağaza bazın da kotaların aşılması durumun da,üst birimler tarafından belirlenen prim ödemelerini almaya hak kazanılır.

Şunu da ekleyelim ki,Media Markt kariyer bakımından biraz zor bir şirkettir.Fakat sabredip çalıştığınız taktir de bunun mükafatını fazlası ile alacağınız enden firmalardan bir tanesidir.

Media Markt Çalışma Şartları/Maaşları 2017

21 yorum :

  1. çalışma şartları bakımından en iyi vatan ama onlar da hayli bir disiplinli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçmalamayın vatan insanı somurmekten başka birşey yapmıyor. Fazla çalıştırmaktan başka bildiği yok

      Sil
  2. çalışma ortamı bence çok iyi, hele bir de kafanıza göre bir arkadaş buldunuz mu zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. yılda bir kaç çalışanların moralini üst düzeye çıkarmak için partiler veriliyor ben en çok bu yönünü seviyorum media marktın bu personelini önemseyen bir şirket olduğunu gösteriyor

    YanıtlaSil
  3. eğitimleri de oluyo mu acaba

    YanıtlaSil
  4. Traş olma zorunluluğu var mı

    YanıtlaSil
  5. Genel de top sakal serbest lakin,kirli sakal ve tam sakal bırakanı hiç gormedim.

    YanıtlaSil
  6. Media markt asla tercihiniz olmasın,kendini bilmez yönetici olmuş fakat insan olamamış bi kaç kendini bilmezle muhtemel çalışacağınız bi yer hakkınız çok yenir ve dedikleri ni yapmadığızda keyfi işten cikartilirsiniz kisacasi pişmanlık sakın ne alışveriş ne de çalışma tavsiye etmem kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen kaç gün çalıştında media marktta böyle düşünüorsun embesil , ben media marktta çalşıyorum ve bugüne kadar hiç bir yöneticinin çalışan personele baskısı olmamıştır.

      Sil
    2. embesil herif bir şirketi karalamak ve onun yöneticilerini karalamak senin gibi zavallı birnin haddinemi ben 3 yıldır mediadayım bir defa bile bu dediklerinle kimse karşılaşmadı emin ol.

      Sil
    3. sen kaç gün çalıştında media marktta böyle düşünüorsun embesil , ben media marktta çalşıyorum ve bugüne kadar hiç bir yöneticinin çalışan personele baskısı olmamıştır.

      Sil
  7. Media markt asla tercihiniz olmasın,kendini bilmez yönetici olmuş fakat insan olamamış bi kaç kendini bilmezle muhtemel çalışacağınız bi yer hakkınız çok yenir ve dedikleri ni yapmadığızda keyfi işten cikartilirsiniz kisacasi pişmanlık sakın ne alışveriş ne de çalışma tavsiye etmem kesinlikle

    YanıtlaSil
  8. ESKİŞEHİR ESPARK Çalışma şartları bakımından çok güzel ve rahat. Hiçbir sorun yaşamazsınız. Her şey tertipli ve düzenli ilerler. Yöneticiler kaliteli ve gelişmiş dimağı olan insanlardır.

    YanıtlaSil
  9. Herkesin kendi bölümü vardır ve sadece oradan sorumludur.Sendika vardır haklarınızı korur kollarlar.Giriş çıkışlarda kart basarsınız fazla mesai varsa alırsın veya karşılık izin alırsın maaş askeri ücreti artı prim seklindedir.maaşın %40 kadar prim alabilirsiniz 400 tl yemek kartı verir.Bence çalışma Ortamı güzel yönetici olarak ise daha riskli maaşları ise tatminkar takım liderleri var Satış Müdürü var ve en üste mağaza genel müdürü var dher mağaza müdürüne göre yönetimi farklıdır. Maaşlar 5 inde yatar primler ise 15 inde girmek isteyenlere bol şans..

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar meraba 16 yaşındayım veli izin ile media markt ta çalışabalirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 16 yaşında çalıştırmazlar sizi.ben yıllardır çalışıyorum ama 16 yaşında kimseyi görmedim duymadım.

      Sil
  11. Ben suanda 26 yasindayim iki universite birden okuyorum ama acik ogretim universiteleri sinavdan sinava yani askerden tecilliyim teknoloji marketinde resmen calismam yok ama kucuklugumden bu yana teknolijiyle ilgilenilirim arastirim o konuda cok donanimliyim cep telefonu bilgisayar fln nerdeyse ust duzey seviyedeyim diyebilirim 98 yilinda net hayatina girdim kucuklukden beri aktif pc ve net kullanicisiyim İstanbulda
    atasehir bostanci taraflari hatta Optimumda media mark beni ise alir mi girip hem devamli hem tam zamanli calismak istiyorum her isin zorlugu var tabi yapacak birsey yok calisip yukselmek istiyorum allahin izniyle lutfen bana yardimci olurmusunuz kardeslerim

    Ozellikle calisanlar ilgilenebilirse cok sevinirim simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  12. İş başvurusu sadece internet üzerinden mi oluyor?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda