10.02.2015

Mörş Nedir Ne İş Yapar




Perakende sektörünün büyümesi ile farklı farklı iş kolları ortaya çıkmaya başladı.İşte bunlardan en yaygın ve bir çok kişinin çalıştığı,çalışmak istediği iş kolu olan Mörşindayzing.Halk arasın da ve çalışma sahaların da kısaltması ile Mörş'lük. Avrupaya nazaran bu iş kolun da ülkemiz biraz daha geri kalmış olsa da,hızlı büyüyen bir iş kolu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Mörşlük çalışma şartları ele alındığı zaman günümüz de,perakendenin en rahat mesleklerinden birisidir.Başınız da herhangi müdür ve şef bulunmaz,sabit bir yer de değil de gün için de farklı mağazalar da çalışır ve mesainiz saatini geçirmeden bitirebilirsiniz.

 Peki Mörş Ne iş Yapar? 

 Daha önce farklı firmaların mörş çalışma şartlarını sitemiz de incelemiştik.Dilerseniz arama kutucuğuna mörş yazarak bu makaleleri okuyabilirsiniz.Lakin ben yine de bu yazım da kısaca bu konuya değinmek istiyorum.
Günümüz de neredeyse perakende sektörün de tedarikçi rolü oynayan her firmanın,müşterilerine yani marketlere mörş desteğini sağladığını söylersek hata etmiş olmayız.Bu destek hem mağaza,hem de tedarikçi için önem arz etmektedir.Firmalar genel de ürünlerin raflar da yok satmaması ve dizilişinin bozulmadan satışını mörş elamanı ile sağlamaktadır.Yani mörş'ün işi,belirtilen güzergahtaki mağazalara uğrayarak,ürünlerin kontrolünü ve reyondaki varlığını devam ettirebilmek.Tabi sizin işinizi yapıp yapmadığınızı denetleyecek bir şefiniz de,mutlaka olacaktır.Gerektiği takdir de bu şef sizin mağazalara uğrayıp,uğramadığınızı kontrol etmek için sizden önce veya sonra mağazaya ziyaretler düzenleyebilir.Hatta gideceğiniz veya gittiğiniz mağazaların yöneticilerinden sizden memnun olup olmadığı,hakkın da bilgiler alabilir.Böyle durumlar da mağazaların sizin hakkınızdaki kanaati çok önemli olabilir.

 Peki Mörş Ne Kadar Maaş Alır? 

 Aslın da mörş çalışma şartları emin olun çok değişken değildir.Günlük çalışma saati 8,30 maaş asgari ücret,yol parası ve yemek parası şeklin de olup.Yine bir çok firma da bulunan haftalık ve yıllık izin faktörleri yine bu iş kolunda da standart şekil de işlemektedir.

11 yorum :

  1. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. mörşlerin maaşı genel de hep asgari ücrettir. bazı şirketler prim verir maaş biraz daha çok olur bazıları vermez.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler az çok bir bilgim vardı ama bu daha aydınlatıcı oldu sağolun Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  4. mörş elemanı olmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  5. Ben sene 2013 de yaptım yaklaşık 1.5 2 sene yaptım.İşin içine girdin mi zevkli iş yapmamaktan kaçınmasanız bir durum.Rahat iş istediğiniz zaman yıllık çalıştığınız mağaza müdürü ya da bölüm müdürüne yazılı belge ile firmaya haber yıllık izninizi kullanabiliyorsunuz.Bayramlarda firma ister ücretli veya mesaiye kalıp firmaya mail atarak mesai ücreti alabiliyorsunuz.İleri ki zamanlarda aynı işi yapmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. mörş elemanı nasıl olabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Migros mağazasına gelen Mörş'ler ile iltişime geçerek,ilgili ajansın bilgilerini alıp,başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  7. Merhaba ben daha önce markette çalıştım 2 yıl market le olan bütün ince noktaları biliyorum morş için eleman ihtiyacınız varsa yapmayı istiyorum

    YanıtlaSil
  8. Bende eleman olmak istiyoruuum

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda