17.04.2015

Mağazacılık ve Kişi Sayma Sistemi crosscan®



Mağazalara giren kişi sayısı, o mağazanın gerçek potansiyeli ve performansı hakkında önemli ipuçları verir. Bir mağazadaki satın alma işlemi ile ziyaretçi sayısı arasındaki farklar artıyorsa, mağazada yolunda gitmeyen şeyler var demektir. Fiyat, ürün kategorisi, satış alanı yerleşimi, personel konuları masaya yatırılır ve gerekli önlemler anında alınır. Alınan önlemlerin etkisi yine kişi sayıları ile ölçülür. Bitmeyen bu döngünün amacı müşterinin istediğini tam olarak mağazada sunabilmektir.

crosscan geleceğin teknolojisi ile bugünün mağazacılık ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Günümüzün mağazacılığında anlık ve kesin veri akışının önemi yadsınamaz. Mağazalar birer organizma gibi yaşıyorlar ve zamanı geldiğinde hızlıca değişim geçiyorlar. Sezonlar değiştikçe tüm mağazaların çehresi de komple değişiyor. Dekorasyonu ve satış alanının dağılımı ile adeta yepyeni mağazaların içinde buluyoruz kendimizi. Hızın bu kadar önemli olduğu bir ortamda, crosscan, değişikliklerin etkilerini mümkün olduğu kadar doğru bir şekilde tespit ediyor ve gelişmiş teknolojinin ötesinde kendi başına düşünüyor, karar veriyor ve mağaza yönetimine hayati veriler aktarıyor.



 Alman crosscan GmbH tarafından ilk sürümü 2001 yılında geliştirilen crosscan® yazılımı sayesinde network kameraları ile kişi sayma gerçek oldu. Bilgisayarlı görüntü teknolojisine dayanan crosscan® ile mağazaya giren insanlar takip ediliyor ve kamera görüntüsüne çizilen bir sanal çizgiden geçerken sayılıyorlar. Crosscan’in bu yüksek performanslı sayma işlemi %95 -%99 doğruluk payı ile gerçekleştiriliyor.

Geliştirildiği 2001 yılından bu yana crosscan dünyanın adidas, New Yorker, Americal Apparel gibi önemli perakende mağazacılık kuruluşları tarafından tercih edildi.



Mağazada bir süper kahraman var.

crosscan’in önemli özellikleri arasında; yan yana birden fazla kişiyi yön tespit ederek sayabilmesi, girişte göze hiç çarpmayacak şekilde montajı, metal objelerden, kapı açılışlarından, yağmurdan ve ısı değişikliklerinden etkilenmemesi sayılabilir.

 Bunca üstün özelliklere karşın crosscan minimum gereksinmelerle çalışabiliyor. Mağazanın standart bilgisayarına bağlı bir kamera ile rahatça yüksek performans verebiliyor. Bir mağazada crosscan varsa, işini sessizce ve mükemmel yapan, yetenekli bir süper kahraman var demektir.

Kişi saymadan fazlası…


crosscan klasik kişi sayma sistemlerine göre daha fazlasını sunuyor. Saymanın haricinde, crosscan müşterilerin mağazanın hangi bölümünde ne kadar zaman harcadıklarını ölçebiliyor. Bunu nasıl mı yapıyor? Bunun için crosscan’in kamera görüntüsü üzerine bir alan çiziliyor. Müşteri ise bu alana girdiği andan itibaren süre işlemeye başlıyor ve bu bölgede ne kadar zaman geçirdiği ölçülüyor.

Sistemin esnek yapısı ve eşsiz özellikleri sayesinde, kişiler sadece girişlerde değil, mağazanın değişik bölümlerinde de sayılabiliyorlar. Reyonların önünden geçen ve zaman geçiren kişi sayıları ile giriş yapan kişi sayısının karşılaştırması müşteri odaklı mağazacılığa yönelik önemli kazanımlar sağlıyor. crosscan ile Müşteri Akışları Analizi Mağazada değişik yerlerinde kurulan, crosscan istasyonları ile koridorlardan geçen müşteri akışına ait sayısal veriler elde etmek mümkün oluyor.

Müşteri akışlarının eğilimini görsel olarak değerlendirmek isteyenler için ise crosscan CustomerFlow ve CustomerFlow Interactive ürünü idealdir. crosscan çözümleri ve hizmetleri Türkiye’de VIAVIS Bilişim tarafından sunuluyor.

crosscan çözümleri hakkında ayrıntılı bilgi için:

www.via-vis.com

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda