21.04.2015

Perakende İnsan Kaynaklarında Karekod uygulama Projesi ( NT )



NT iş başvurularını kolaylaştırdı 

Türkiye’nin eğitim ve kültür ürünleriyle buluşma noktası NT, iş başvurularını kolaylaştıracak karekod uygulamasını hayata geçirdi.

İşe alımlarında gülümsemeyi önemli bir kriter olarak kabul eden ve çalışanları için geliştirdiği gülümseten insan kaynakları uygulamalarıyla dikkat çeken NT, farklı ve yenilikçi uygulamalarına iş başvurularını kolaylaştıracak karekod uygulamasıyla devam ediyor. NT’ye iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar mağaza vitrinlerinde bulunan karekodu akıllı cihazlarıyla okutarak başvuru işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabiliyor.

İş fırsatlarına ulaşmak için karekodu okutmak yeterli 
İşe alım süreçlerini Y Kuşağının özellikleri ve beklentilerine göre düzenlediklerini belirten NT İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet KİK konuyla ilgili şunları söyledi: “Teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan karekod bilgi paylaşımını ve erişimini kolaylaştıran bir uygulama. Akıllı cihazlarımızla okuttuğumuz karekodlar nerede olursak olalım bir ürüne ya da bilgiye ulaşmamızı her zaman kolaylaştırıyor. Biz de karekodların getirdiği bu kolaylığı işe alım süreçlerimizde kullanmaya başladık. İlk olarak Mart ayında NT Kariyerim isimli sosyal medya hesaplarımızda kullandığımız uygulama Nisan ayı itibariyle artık mağazalarımızın vitrinlerinde de yer alıyor. NT’de çalışmak isteyen adayların iş fırsatlarına ulaşmak için akıllı cihazlarıyla mağazalarımızdaki ‘Bu Kodda Çok İş Var’ isimli karekodu okutmaları yeterli.”

 Y’lere değer verdi iş başvuruları iki katına çıktı 
NT’nin 7 ülkedeki 165 mağazasında bin 100 kişinin çalıştığını ifade eden KİK, iş başvurularını karekoda taşımaya neden ihtiyaç duyduklarını ise şöyle açıkladı: “Çalışanlarımızın yüzde 65’ini Y Kuşağı oluşturuyor. Y Kuşağı’nın en temel özelliklerinden biri talep ettiği her şeyin ‘hemen şimdi’ gerçekleşmesini istemesi. Bu yüzden işe alım süreçlerimizi Y Kuşağına göre düzenliyoruz. Genç ve dinamik iş gücüne ihtiyaç duyduğumuz perakende sektöründe Y Kuşağı’nın dikkatini çekmek için iletişimimizin ve iş süreçlerimizin anlaşılır, hızlı ve kolay sonuçlanabilir olması gerekiyor. Uygulamamız kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren ilgi toplarken NT’de çalışmak isteyen Y Kuşağı adaylarımız için başvuru süreci artık daha pratik bir şekilde gerçekleşiyor. Karekod uygulamamızın başladığı 2 ay içerisinde iş başvurularının 2 kat artması ise Y Kuşağının beklentilerine uygun uygulamaların geliştirilmesinin şirketler için ne kadar gerekli ve faydalı olduğunu ortaya koyuyor. ”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda