25.04.2015

Tesco Zarar Açıkladı




Ülkemiz de faaliyetlerini Kipa Süpermarketleri ile sürdüren,Perakendenin devlerinden olan firma yaklaşık 9.5 milyar dolar zarar açıkladı.Zararın büyük bölümünün ise marketlerden geldiği yine açıklanan bilgiler arasın da...

 Bir asrın üzerin de olan geçmişi ile dünyanın en büyük perakendecileri arasın da ilk üçte olan Tesco bir önceki yıl 4 milyar dolar kar açıklamıştı.

 ‘Çok zorlu bir yıl oldu’

 Tesco CEO’su Dave Lewis, “Tesco için çok zorlu bir yıl oldu” dedi, sonuçların piyasa koşullarının zorlaştığını ve son yıllarda rekabet kabiliyetlerinin azaldığını gösterdiğini söyledi. Dave Lewis, “Bu gerçekle yüzleştik ve geçmişe çizgi çekmeye çalıştık ve attığımız adımlar sonunda şimdiden cesaret verici işaretler almaya başladık” dedi.

 Lewis 2016 yılının da Tesco için hayli zorlu geçeceğini ekledi.

3 yorum :

  1. Türk pazarı adamları pes ettirdi.İlk olarak Carfur sonra Real, şimdidr Kipa. Gelenekci yanımız yabancı sermayeye para yedirmrk istemiyor.

    Tesco her an Türkiyeden kaçabilir. Lakin eminim bu kaçışı en az kayıpla yapmanın planını kuruyorlardır şimdi...

    YanıtlaSil
  2. Bu adamlar zarar ediyor ama hisse senetleri geçen yıla göre tavan yaptı ?

    YanıtlaSil
  3. Basına bir şey sızdırmadıkları için hisseler hala gidiyor olabilir. Ama patlaması yakındır bence. 1,30 dan 10000 lot almıştım 1,80ni gördüğüm an elden çıkardım.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda