30.06.2015

DeFacto Yurtdışında Devleşiyor


Perakende tekstil sektörünün Türkiye’deki önemli markalarından DeFacto, dünyanın dört bir yanında hizmet noktalarını artırmaya devam ediyor. Belarus’ taki ilk kez mağazasını geçtiğimiz mayıs ayında Minsk bölgesinde açan marka, koleksiyonlarını şimdi de Gomel şehri sakinlerinin beğenisine sundu.

Rahatlık ve yenilikçi yaklaşımlarıyla perakende tekstil sektöründe çalışmalarını sürdüren DeFacto, mayıs ayında giriş yaptığı Belarus’ta ikinci mağazasını açtı. DeFacto,  Belarus’un Gomel şehrindeki Secret AVM’de yer alan 780 metrekarelik yeni mağazasında müşterileri ile buluşuyor.
DeFacto Perakende Grup Başkanı İhsan Ateş: “DeFacto olarak 10 yeni ülkede de faaliyete başlayacağız. Bu ülkelerin bir kısmına ilk altı aylık dönemde giriş yaptık. Belarus’ta açtığımız ikinci mağazamızla ürünlerimizi Belarusluların beğenisine sunduk ve gelecek dönemde burada büyümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Gelecek dönem hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Ateş, “Bu yılsonu itibariyle Belarus’ta 4, Türkiye’de 100, yurt dışında 50 yeni mağaza ile 430 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. DeFacto’nun uygun fiyatlı kalite politikası, fiyat duyarlılığının yüksek olduğu bu ülkelerde, markaya olan talebi arttıracağını öngörüyoruz. 2020 sonuna kadar global marka standartlarında bin 25 mağazaya ulaşmak istiyoruz. Markamızın yayılma stratejilerini ise yaptığımız pazar araştırmaları doğrultusunda belirliyoruz. Araştırmalarımız sonucunda Avrupa ülkelerinde perakende tekstil sektörüne ilişkin pazarların daraldığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan bir diğer sonuç ise Ortadoğu’nun genç nüfusu ve kişi başı satın alma ortalamalarının yükselişi. Bu durumun bizim için oldukça önemli ve iyi bir fırsat oluşturduğunu düşünüyoruz. Kuzey Afrika pazarına girişimizle de; dünya markası olma vizyonumuz için emin adımlar attığımızı belirtmek isterim.” dedi.
Kurulduğu 2003 yılından bu yana rahatlığından ödün vermeden, her ortamda şık ve modern görünmek isteyenlere uygun koleksiyonlar tasarlayan DeFacto, müşterilerine daha yakın olabilmek ve daha fazla lokasyonda hizmet verebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda