21.07.2015

ABD Beklenilenin Altında



ABD'li perakendecilerin satışları Haziran ayında beklenmedik bir şekilde düştü ve bu durum, ikinci çeyrekte tüketici harcamalarındaki yükselişin gücüne ilişkin iyimserliğin azalmasına neden oldu.

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, perakende satışlar Haziran ayında yüzde 0.3 geriledi. Mayıs ayı verisi ise yüzde 1.2 artıştan yüzde 1 artışa revize edildi. Bloomberg'in anketine katılan 82 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 0.3 artış göstermesi bekleniyordu. 13 büyük perakende kategorisinden sekizinde talep düşüşleri görüldü.
ABD'de Memorial Day tatili dolayısıyla Mayıs ayında harcamaların öne alınması ve buna bağlı olarak Haziran ayında alışverişlerin azalmış olabileceği, bu nedenle de Haziran ayında çeyrek dönemin en kötü performansının görüldüğü beliriyor. Ekonominin yüzde 70'ini kapsayan tüketici harcamalarının yılın ikinci yarısına daha güçlü başlayabilmesi için, muhtemelen gelirlerde daha kuvvetli artışlara gerekecek.

New York'ya Morgan Stanley ekonomisti Red Wieseman, "Haziran ayındaki düşüş kısmen erken tatilin ardından verilerin ayarlanmasındaki güçlüğü yansıtıyor," dedi ve "Bu nedenle, Mayıs ve Haziran aylarının toplamında muhtemelen ılımlı bir büyümeyi düşünmek ve Temmuz ayında yükselişintekrar olup olmayacağına ve ardından okulların açılmasına yakın alışveriş durumuna bakmak daha anlamlı olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda