3.07.2015

Tchibo Çalışma Şartları



Tchibo,ev eşyaları dahil bir çok ürünün perakende olarak satıldığı bir firmadır.Genel de kahve sevenlerin uğrak mekanı olarak akıllar da,yer edinmiş olsa da firmanın hem online mağazası hem de,Avm'lerin için de ev ve hediyelik eşyadan tutun da,bir çok ürünü bulmanız mümkün.Ayrıca firma Ülkemizin bir çok ilin de tüketiciye hizmet vermektedir.

Bu yazımız da Tchibo'nun Çalışma Şartlarını ele alacağız.

Firma da günlük çalışma süresi yasaların belirlediği şekil de 8 saattir.Haftalık çalışma saati 45 saati aşmamaktadır.Her firma da olduğu gibi,hafta bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.Ayrıca belirtmekte fay da ver,personel vardiyalı sistem de çalışmaktadır.Bu döngü sabah ve öğle vardiyası şeklin de olup,hafta bir kez değişmektedir.

Tchibo da çok nadiren de olsa fazla çalışmanız gerekebilir.Firma bu fazla çalışmalar için herhangi bir ek ücret ödememektedir.Personel denkleştirme adı altın da,çalıştığı mağazadan fazla çalıştığı saat kadar erken çıkıp,ya da geç işe gelmektedir.Bunun dışın da firma resmi tatiller de çalışan personele mesai ödemesi yapmaktadır.
> Maaş konusuna gelecek olursak,Firma asgari ücretten yaklaşık %10 daha fazla bir maaş ödemektedir.Buna ek olarak yemek ve yol ücreti de karşılanmaktadır.Yemek ücreti Multinet adı verilen karta her ay düzenli bir şekil de yatmaktadır.Firma da prim sistemi de uygulanmaktadır.

Maaş + Multinet + Yol Ücreti ve prim şeklin de bir ücret tablosu çıkmaktadır karşımıza.Yöneticilerin aldığı ücretler ise personelin hemen hemen üç katı kadardır.


3 yorum :

  1. yol ücreti gecerli mi

    YanıtlaSil
  2. Tchibo Çalışma ve Maaş: Full-time çalışan 45 saat- 6 gün -1 gün izin.İzinler belirsiz, sabit bir izin gününüz yoktur.Her hafta değişken. Part-time 30 saat ancak haftanın 5 günü çalışır.Prim sistemi vardır.Full-time çalışan prim alınamazsa (o ay içinde):1450-1550 tl alır.Prim ile 1650-1950 arası değişkenlik gösterir.Primler saarlik etki eder, bir de çalışanın yıllıkpuanı vardır o da buna eti eder. Bu nedenle herkesin maaşı aynı değilse bile ortalamabenzerlik gösterebilir.Maaşlar her ayın son günü akşam 5 ten sonra yatar. ( 7-8 - 9-10-11 olabilir.) Ayın sonu haftasonuna denk gelirse cumadan maaş yatırılır.Full-time çalışan için yemek kartı(tıcket restaurant) 445 tl olup par-timeler için 285 tldir.Full time çalışan için SSK bir de Özel sigorta vardır.Parttime çalışanın ise 16 gün sigorta yatar.Özel sigorta yoktur.

    YanıtlaSil
  3. Engelli emeklisiyim part time çalışmayı çok isterdim

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda