15.08.2015

NT’nin kalitesi “K”anıtlandı



NT, kırtasiye sektöründe tüketicilerin sağlıklı ve kaliteli ürünlere ulaşabileceği kurumsal bir yapının oluşturulması, sektörde standardizasyonun sağlanması ve sektörün eğitim düzeyinin artırılması amacıyla TÜKİD tarafından başlatılan K* Lisansını alarak Türkiye’de 67 ilde bulunan 148 mağazasıyla kırtasiyede sağlıklı ve güvenilir alışverişin adresi olduğunu tescilledi.

30 milyon kişi alışverişini NT’den yaptı
NT Genel Müdürü Murat Kara konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin lider eğitim perakendecisi olarak geçtiğimiz yıl yaklaşık 30 milyon kişinin kaliteli ve sağlıklı kırtasiye ürünleriyle buluşmasını sağladık. Mağazalarımızda yer verdiğimiz 40 bini aşkın çeşit ürünün her biri için tedarikçilerimizden kalite ve sağlık belgeleri talep ediyoruz. Kalite ve sağlık koşullarımızı sağlayan tedarikçilerin Sağlık Bakanlığı onaylı, CE ve İSO belgeli ürünlerini Edirne’den Hakkâri’ye kadar 67 ilimizde bulunan 148 mağazamızda tüketicilerle buluşturuyoruz. NT olarak sektörün standartlarının yükselmesini, tüketicilerin eğitimli ve denetimli kırtasiyecilerden alışveriş yapmalarını önemsiyoruz. Kırtasiye perakendeciliğine yön veren bir marka olarak TÜKİD’ in sektörün gelişimi ve standardizasyonu için geliştirdiği K* Lisansı projesini bu yüzden değerli ve tüm kırtasiye perakendecilerinin desteklemesi gereken bir proje olarak görüyoruz.”

K* Belgesi nedir? Nasıl alınır?
K* Lisansı, perakendeci kırtasiyeci olarak faaliyet gösteren kuruluşlara verilmek üzere Tüm Kırtasiyeciler Derneği ( TÜKİD ) tarafından geliştirilen bir lisanstır. Bu lisansa sahip olmak için perakendeci kırtasiyecinin öncelikle TÜKİD'e başvurması, eğitimlerden geçerek Eğitimli Kırtasiye Profesyoneli Sertifikasına sahip olması, bağımsız bir denetim ve gözetim firması tarafından yapılacak denetimlerde işyerinin başarılı olması ve Eğitimli Kırtasiye Profesyoneli Sertifikası alması gerekmektedir. Eğitimli Kırtasiye Profesyoneli sertifikalarını alan tüm kırtasiyeciler K* logolu tabelaları asmaya hak kazanmaktadır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda