15.08.2015

Market Kasiyer Maaşları




Sitemizin açıldığı ilk günlerden itibaren belki de onlarca marketin kasiyer çalıştırma şartlarını inceledik.Genel olarak iyi çalışma şartları sağlayan perakendecileri seçmeniz de,bir nebze yardımcı olmaya çalıştık.Bu yazımızda ise genel olarak Kasiyer Maaşlarının ne kadar olduğunu ele alacağız. 

Yazımızın hemen başın da belirtelim ki,bir kaç yerel market haricin de neredeyse tüm kurumsal marketler Kasiyerlere Asgari ücret vermektedir.Evet yanlış duymadınız.Hem zor,hem kolay bir meslek lakin maaşı da o kadar düşük.Aslın da düşük dediğimize bakmayın bir o kadar da yüksek.Özellikle bazı kurumsal marketlerin Kasiyere verdiği destek primleri ve ürün bazın da satış üzerinden aldığı ek ücretler muazzam bir maaş ortalaması ile karşımız da duruyor.

Kasa Tazminatı: Bu şekil de kasiyerler hem motive olur,hem de ay sonu para açığı vermeleri durumun da eksiler bu tazminattan,tazmin edilir.Lakin hiç açık vermemeniz durumun da bu tazminat sizin cebinize girer.

Satış Primi: kasa üzerin de satılan bir üründen alınan ücrettir.Genel de en yüksek satışı yapan kasiyer bu paranın,tamamını almaya hak kazanır.

Destek Primi: Ay sonu yaptığınız cironun %xxx'i üzerinden aldığınız ücrettir.Burada yüzdenin ne kadar olacağını,istihdam edileceğiniz firma belirler.

Mağaza Primi: Mağaza hedef cirosunun aşılması halin de alınan primdir. Yukarıda saydığımız niteliklerin çoğu büyük perakendeciler olan: Migros,Beğendik,Carrfoursa,Kipa,Real,Metro gibi marketler de kısmen uygulanmaktadır.Ne yazık ki bu şartlar "Yerel" Marketler de sağlanmamaktadır.

Kasiyerlik hakkın da bu yazılarımızı da okuyabilirsiniz:

Kasiyer Nedir Ne İş Yapar

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda