8.08.2015

Perakende Kasap Maaşları



Perakende sektörünün belki de en çok aranmasına karşın,neredeyse en az ve zor yetişen personel grubudur.Dönem dönem perakendeciler kendi içlerin de Kasap yetiştirip istihdam etseler de,sektörün ihtiyacı karşılanmamaktadır.

Eski zamana göre Kasaplıkta değişkenlik göstermeye başladı.Zira çok öncelerden mahalle araların da bulunan Kasap dükkanları,yerini süper ve hiper marketlerin metrelerce uzunluktaki reyonlarına bırakmıştır.Eskiye göre biraz daha karavana kalan işçilik,şimdi tamamen görsel ve müşteri odaklı bir hal aldı.Bu değişimdeki en büyük etken sürekli çoğalan rekabet/rakip ve yükselen et fiyatları.Zira et artık tüketimi lüks sayılabilecek ürün kategorisine girmiş sayılabilir.

Ülkemiz de her ne kadar Devlet kanadı ile sertifikalı çalışan Kasaplar bulunsa da,bugün marketler çalışan sertifikasız Kasap sayısı azımsanmayacak rakamlardadır.Aslın da diğer devletlerde de durum pek farklı değil.Kasap dünya perakende sektörün de her zaman ihtiyaç duyulan bir personel.

Peki bu kadar ihtiyaç duyulan bir personel ne kadar Maaş alır.Bu yazımız da kısaca Kasaplar Ne Kadar Maaş Alır öğreneceğiz.Aşağıda yer alan rakamlar,büyük perakendeciler de Kasap olarak çalışan personellerden öğrenilmiş Rakamlardır.

Migros: Perakendenin devi olan Migros sürekli olarak Kasap alımı yapmaktadır.Kendi içinde yetiştirilmiş personellerin de Kasap olarak çalıştıkları firma da,maaşlar değişkenlik göstermektedir.Firma da maaşlar 1,350-1,600 TL arasın da değişmektedir.

Real: Sürekli Kasap başvuru kabul eden firma da,ek ücretler ile beraber bir Kasap 1,600 TL civarında maaş almaktadır.

Beğendik: Beğendikte bir Kasabın ortalama Maaşı 1.500 TL civarındadır.Buna ek olarak her ay tezgah satışı üzerinden prim de verilmektedir.

Kipa: Ortalama Kasap Maaşları 1.500 TL civarındadır.

Kiler: Ortalama 1.350-1,500 TL aralığın da Maaş almaktadır Kasaplar.

Carrefoursa: 1.500-1.600 TL aralığında maaş almaktadır Kasaplar.

Metro Gross: 1.400-1600 TL aralığın da değişmektedir kasap Maaşları.

Yerel Marketler: Çağdaş Market,Altunbilekler,Makro Market,Meşhur Peynirci,Onur,Yunus Market, vb. bir yerel zincir de Kasap Maaşları 1.300-1400 TL aralığın da değişmektedir.

Not: Yukarıda yer alan rakamlar,personelin tecrübe ve iş yerin de kıdemine göre değişkenlik göstermektedir.Bazı firmalar da Uzman ve Şef Kasapların Maaşları 2.000 TL'yi bulabilmektedir.

8 yorum :

  1. bende mıgrosa baslıycam kasap olarak ne kadar mmas alabılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sultan Hanım,

      Şu an için maaşlar 1.650-2.000 TL arasın da değişiyor.

      Sil
  2. zor ve tehlikeli olan kasaplık mesleği için bu maaşlar az değil mi benim eşimde kasap ustası 30 yıllık meslek yapmış birisi için bu rakkamlar çok az değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok az lakin,ülkemiz maalesef ki emek hırsızlığı denildiği zaman ilk sıralar da yer alıyor.

      Sil
  3. dediğiniz rakamlara kasap çalışmaz çalışırsa gelsin 2 tane dükkan açıcam haftasına usta kasabım maaşı 2500 3000

    YanıtlaSil
  4. Kemiksizci arıyorsanız 3000tl ben gelorim ustay

    YanıtlaSil
  5. sadece kemiksiz için 3000 3500 tl lazımsa adam profosyenel cekirdekten kasap dalgamı geciyonuz bu rakamlarla bi kiralık ev 1000 tl

    YanıtlaSil
  6. Aynen 4500 versin kemiksize geleyim

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda