8.10.2015

Anadolu lezzetleri Antalya’da



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) organizasyonu ile düzenlenen 6. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 7-11 Ekim günlerinde gerçekleşecek. ATB Başkanı Ali Çandır düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de 12 bin yıllık medeniyetlerin el emeği göz nuru ürünlerin gün ışığına çıkması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Bunun için 2009 yılından bu yana yapılan YÖREX Fuar çalışmasına devam ettiklerini ifade eden Çandır, fuarın bu yıl 6'ncısını 7-11 Ekim günlerinde ANFAŞ Antalya Expo Center'da gerçekleştireceklerini kaydetti.

Çandır, yöresel ürünlerin önemini her platformda anlatmaya gayret ettiklerini belirterek, “Yerel kalkınmanın anahtarı yöresel ürünler toplantılarıyla yurdun çeşitli yerlerinde bin 500'den fazla insana temas ettik. Yöresel Ürünler Fuarı'nın başlamasıyla birlikte 5 yılda 350 bin ziyaretçi ağırladık.” diye konuştu.

Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kendilerine ait olan toprakların en büyük nimeti olan yöresel ürünlere insanların dokunması, görmesi, koklaması ve tatmasını sağladıklarını dile getiren Çandır, çalışmalar neticesinde birçok girişimcinin yöresel pazarda iş fırsatı bulduğunu belirtti.
Çandır, fuarda 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 Kalkınma Ajansı, 52 kurum ve 224 firma olmak üzere toplam 388 katılımcının yer alacağını kaydetti.
Geçen sene 100 bin olarak hedefledikleri ziyaretçi sayısının 114 bine ulaştığını anlatan Çandır,  bu yıl da 150 bin konuğu ağırlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda