17.12.2015

Tesco Yine Zarar Açıkladı


Araştırma kuruluşu Kantar Worldpanel tarafından açıklanan verilere göre İngiltere’nin en büyük süpermarket zinciri Tesco’nun satışları 6 Aralık’a kadarki 12 hafta için 1 yıl öncesinin aynı dönemine göre yüzde 3,4 oranında azaldı



Tesco satışlarındaki düşüş esas olarak firmanın daha büyük mağazalarını ziyaret eden kişi sayısındaki azalıştan kaynaklandı. Sektör genelinde satışlar aynı dönemde yüzde 0,1 artarken, satışlarında artış gözlemlenen tek zincir Sainsbury’s oldu.
İndirim mağazacılığı yapan Alman Aldi ve Lidl süpermarket zincirlerinin yarattığı rekabet, İngiltere’nin yerel zincirlerini fazlasıyla etkiliyor. Halihazırda sektördeki satışların yüzde 10’unu gerçekleştiren Aldi ve Lidl’den Noel döneminde 10 milyon kişinin alışveriş etmesi bekleniyor.

12 yorum :

  1. Kocatepe Beğendik genel müdürlüğün de çalışan biri olarak,Kipa'nın 11 mağazasını aldığımızı söyleyebilirim.Satın alma işlemi bitti bitecek gibi bir durum da.

    YanıtlaSil
  2. Peki resmi açıklama ne zaman yapılacak.

    YanıtlaSil
  3. Resmi açıklama 2016 yılının ilk çeyreğin de yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendik in finansal sıkıntı yaşandığı söyleniyor firma bunu nasıl aşacak ya da asabilecek mi bir diğer konu da Tesco zarar ettiği mağazaları satiyoruz diyor beğendik bu mağazaları kar a gecirebilecek mi

      Sil
  4. Aldığımız duyuma göre,Beğendik finansal sıkıntılarını büyük ölçü de gidermiş durumda.Zira bu yılın ilk ayların da,eski günlerindeki ürün çeşitliğini ve müşteri sayılarını yakaması an meselesi olabilir.

    Tesco'nun zarar etmesinin tek nedeni,yabancı sermaye olması.Zira bunun dışın da,fiyat politikası,ürün ve mağaza tasarımı yerel hipermatkerler ile hemen hemen aynı.Real Beğendik grubu tarafından devralındıktan sonra,6 yıl mağaza açamamanın giderdi ve ilk kez yeni bir şube açtı.Bu bir başarı sayılabilirse,Hacı Beğendik'e hakkını vermek gerekiyor.

    Muhtemelen Kipa ile ilgili de çalışmaları vardır.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar kipa ile beğendik anlaşamadı.Boşuna yeni haber beklemeyin.İçeriden duyum aldım.

    YanıtlaSil
  6. anlaşamama nedenleri ne bir bilgi var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personel tazminatı ve beğendiğin finansal sıkıntısı yani beğendiğin parası yetmedi kipaya

      Sil
  7. Ayran yok içmeye... şeklinde bir atasözü var,hani o hesap işte beğendiğin ki...

    YanıtlaSil
  8. Beğendik in finansal durumu şu an nasıl? durumları kötü mü net bilgi var mı ?

    YanıtlaSil
  9. Beğendik Real'i aldığı için mi sıkıntı da yoksa başka sebepler mi var. Bildiğim kadarıyla durumları fena değildi.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda