4.03.2016

Carrefour'dan Dev Satın Alma



Carrefour Grup, 235 bin metrekarelik satış alanına sahip 36 tane kompakt hipermarket mağazayı satın almak için Eroski Grubu ile anlaştığını duyurdu. Eroski, 36 hipermarket mağazasını içeren bir satış paketinde maksimum 205 milyon avro karşılığında Carrefour ile anlaştı.

Bu mağazaların 8 tanesi alışveriş merkezi ve 22 tanesi de birbirine komşu benzin istasyonlarında bulunuyor. Bu satın alma Carrefour’un 27 yeni şehirde bulunmasını sağlayıp mağaza ağını genişletirken gıda segmentinde de konumunu oldukça güçlendirecek. Carrefour böylece müşterilerine sunduğu çok formatlı, omni kanallı genişlemesine devam etmiş olacak.

Eroski Grup hakkında
Eroski Grubu,  şu anda İspanya genelinde 19’u cash&carry formatında 467’si franchise olan 53 tane hipermarket ve bin 288 tane süpermarketlik satış ağına sahip. Geçen yıl boyunca 95 tane açılış yapan Eroski Grubu’nun ticari ağını genişletme stratejisi, semt süpermarketleri üzerine yoğunlaşmış durumda.

Eroski Grubu, Galiçya, Bask, Navarra, Katalonya ve Balear Adaları bölgelerinde lider konumunu sürdürüyor. Grup, aynı zamanda 50 binden fazla sayıda çalışana sahip. Eroski, yeni ve rekabet gücü yüksek olan iş modeliyle başka bölgelerde franchise mağazalar açarak büyümeyi hedefliyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda