1.04.2016

Ambalajsız Marketler Artık Mümkün



Satın alınan her ürün beraberinde ortaya plastik bir atık çıkartıyor. Örneğin Avrupa Birliği’nde her yıl kişi başına 155 kilogram ambalaj tüketimi yapılıyor. İşte bunun önüne geçmek için ilk olarak 2014 yılında Berlin’de “Original Unverpackt” adlı ambalajsız market açılmıştı.
Bu kez ise Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da ambalajsız ürün satan “LØS Market” açıldı. LØS Market, 400 çeşit organik ürünü doğrudan çiftliklerden ya da üreticilerden alıyorlar. Alışverişçiler ürünlere göre değişen, geri dönüşüme uygun kavanoz, cam şişe, kağıt çantalar yardımıyla alışverişini yapabiliyor. Örneğin bu markette sıvı ürünler için cam şişe veriliyor. Fakat alışverişçiler bu şişeleri işi bittikten sonra iade etmek zorunda. Bu şişeler temizlendikten sonra tekrar kullanıma sokuluyor. Kuru gıdalar için ise kağıt çantalar veriliyor. Ayrıca alışverişçiler buradan aldıkları ürünleri evine götürmek için yanlarında kendi taşıma aparatlarını getirmek zorunda.

Sağlığına ve doğaya duyarlı yeni nesil alışverişçilerin artmasıyla birlikte alışverişçi davranışlarında da büyük değişiklik yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Bu nedenle değişen alışverişçi davranışlarına ayak uyduran perakende mağazalarından önümüzdeki dönemde pek çok yenilik daha göreceğiz.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda