1.04.2016

Ayrılıkta Detaylar Netleşiyor



Metro AG Yönetim Kurulu, grubun Toptan ve Perakende Gıda Grubu ile Tüketici Elektronik Grubu olarak ayrılmasıyla bağımsız ve sektör odaklı iki şirketkurmaya hazırlanıyor. Her iki şirketde kendi borsa kaydına, bağımsız şirket profiline ve birbirinden ayrı Yönetim ve Denetim Kurullarına sahip olacak. Böylece, şirketler kendi kurumsal stratejileri konusunda tam bir kontrol sağlayarak müşteri odaklılığını daha da arttıracak, büyümelerini hızlandıracak, yapılarını sadeleştirecek ve pazara sunum süreleri ile operasyonel mükemmelliği iyileştirecek. Her iki şirket de kendi büyüme stratejilerini belirleyerek satın alma ve ortaklık stratejilerini bağımsız olarak sürdürecek. Yönetim ve Denetim Kurulları tarafından yürütülen değerlendirmelerin olumlu sonuçlanması ve hissedarların olumlu oy kullanması halinde, şirketlerin kurulumunun 2017 yılının ortasında tamamlanması bekleniyor.

Metro AG CEO'su Olaf Koch, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıllarda, ana faaliyet alanlarımızı başarılı bir şekilde yeniden canlandırırken, grup bilançomuzu da kayda değer bir şekilde güçlendirdik. Hem Toptan ve Perakende Gıda işimiz, hem de Tüketici Elektronik işimiz ticari olarak iyileşmeye devam ediyor, istikrarlı bir başarı yolunda ilerliyor ve bağımsız bir gelecek için en iyi şekilde hazırlanıyor. Hissedarlarımız, kendi iş alanlarına daha fazla odaklanan ve müşteriler, çalışanlar ve iş ortakları için daha fazla değer üreten, daha iyi konumlanmış iki pazar liderine sahip olacak.”

Şirket bölünmesi, Metro AG'nin bir Toptan ve Perakende Gıda Grubu(METRO ve Real) ve bir Tüketici Elektronik Grubu  (Media-Saturn) olmak üzere iki bağımsız şirkete ayrılmasını sağlayacak. İlgili Denetim Kurullarının onayına tabi olarak, Toptan ve Perakende Gıda Grubu’nahalen Metro AG'nin CEO görevini üstlenen Olaf Koch, ve Tüketici Elektronik Grubu’na da halen Metro AG Yönetim Kurulu üyesi ve Media-Saturn CEO görevini üstlenen Pieter Haas’ın başkanlık etmeleri planlanıyor. Metro AG’nin temel hissedarları Haniel, Schmidt-Ruthenbeck ve Beisheim, Metro AG Yönetim Kurulu’nun şirketin iki bağımsız şirkete ayrılması niyetini destekliyor.

Metro AG Denetim Kurulu Başkanı Jürgen Steinemann: “İki bağımsız ve odaklanmış şirkete ayrılmanın, daha hızlı ve daha karlı büyümeye yönelik önemli bir fırsat sunması nedeniyle tüm paydaşlarımızın menfaatine olacağına kesinlikle inanıyorum. Bunu son derece derinlemesine görüşmüş biri olarak, Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen incelemenin ilk sonuçlarını tamamen destekliyorum.” dedi.

Şirket bölünmesi, Metro Cash and Carry, Real ve diğer ilişkili işletmelerin ve hizmet şirketlerinin şu anki Metro AG'den ayrı bir birim haline getirilmesi ilegerçekleştirilecek. Böylece Metro AG, yeni bir şirket unvanı altında tüketici elektroniği sektörüne tamamen odaklanabilecek. Bu işlem, her iki şirketinde önemli ölçüde genişletilmiş kapsamda kurumsal gelişmelerine devam ederken, başlatılan dönüşüm ve inovasyon programlarına daha fazla odaklanmasını sağlayacak. Ayrıca, her iki yeni şirketinde yatırım sermayesini dağıtmasını ve kullanmasını sağlayacak.

Metro AG hissedarlarının, sahip oldukları mevcut hisseler oranında her iki şirketten hisse alması planlanıyor. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu tarafından alınacak olan nihai kararları takiben hissedarlar, teklif edilen şirket bölünmesini görüşmek ve bu hususta oy kullanmak üzere bir Genel Kurul Toplantısına davet edilecek. Şirketin şu anki yapısı, yönetimi, büyüme fırsatları, hukuk ve vergi açısından sonuçları ve mali durumuna yönelik analiz, teklif edilen şirket bölünmesinin bir hissedar bakış açısıyla ticari olarak fayda sağlayacağını gösteriyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda