26.04.2016

İyi Yöneten Sınıfı Geçecek



McDonald’s Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, basınla buluştu. Basın toplantısında Türkiye’nin 30 yıllık markası McDonald’s’ın sektöre kattığı değeri anlatan Uçanlar, markanın gelecek vizyonuna da değindi, “Biz bu sektörde oyuncu değil, oyun kurucuyuz. İlklerin öncüsü olarak 30 yıldır olduğu gibi önümüzdeki uzun dönemde de bu tecrübemizden aldığımız güçle markamızı büyütmeye ve sektörümüzü geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.
McDonald’s’ın 2015 yılı performansı hakkında bilgi veren Oğuz Uçanlar, “Hem global hem de Türkiye ekonomisi anlamında çok da parlak olmayan, durgun ve hatta tedirgin bir yıl geçirdik. Buna rağmen 2015 yılını yüzde 10’luk büyüme ile kapattık. Toplam satışlarımızda da bir önceki seneye göre yüzde 10’luk artış gerçekleşti. 2015 yılı satışlarımızın toplamı ise 700 milyon TL civarında oldu.” diye konuştu.

“Sektörde büyüme verimli yönetim ile sağlanacak”
Sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Oğuz Uçanlar, “Perakende sektörü son birkaç yılda yaşanan ekonomik sarsıntılardan, terörden, gerilimden ister istemez etkilendi. Ancak ben olumlu düşünüyorum. Önümüzde birçok fırsat var. Sektörümüzü yeniden yapılandırmamız lazım. Bu gerçeği görüp süreci en verimli şekilde değerlendirenler kazanacaktır.  Biz de McDonald’s olarak tüm büyüme hedeflerimizi verimliliğe odaklanarak yapıyoruz.” dedi.

“McDonald’s için “yerel bir marka” diyebiliriz”
Oğuz Uçanlar, 2005 yılından beri Anadolu Grubu çatısı altında yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olarak faaliyet gösterdiklerine dikkat çekerek, McDonald’s Türkiye’nin, global sistemde ihtiyaçlarını en yüksek oranda yerel tedarikçilerden temin eden az sayıdaki ülkeden biri olduğunu belirtti. Uçanlar, şöyle devam etti: “Eti, sütü, peyniri, ekmeği, salatası, turşusu, ambalajıyla restoranlarımızda kullanmakta olduğumuz yaklaşık 450 kalem malzemenin yüzde 98’i yurt içinde imal ediliyor ve Türkiye'deki üreticilerden temin ediliyor. Tedarikçilerimizle 2015 yılı iş hacmimiz 113 milyon dolar olarak gerçekleşti. Tedarikçilerimizin Türkiye’de yaptıkları toplam yatırım ise 100 milyon doları geçti. Bu yüzden McDonald’s Türkiye için ‘yerel bir marka’ demek yanlış olmaz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda