19.05.2016

2016 Raporu Yayınlandı



Marmara Şirketler Grubu, bünyesinde bulundurduğu doğa dostu ve güvenilir enerji üreten “Marmara Enerji”,  Türkiye pazarında liderliği hedefleyen “Lila Kağıt” ve şirketin ilk kuruluşu olan “Marmara Pamuklu Mensucat” yöneticileri ile düzenlediği toplantıda 2016 yılı ilk çeyreğini değerlendirdi. Şirket yöneticilerinin “Yön Bulma” konsepti altında Acar Baltaş tarafından verilen seminerde Değerlerle Liderlik üzerine sohbet etme imkânı bulduğu toplantıda Marmara Şirketler Grubu Genel Müdürü Alp Öğücü de şirketin 2016 yılı strateji ve hedeflerine yönelik paylaşımlarda bulundu. 2015 yılını ve 2016 ilk çeyreğini de değerlendiren Öğücü: “Geçtiğimiz yılı yüzde 35 büyüme ve 151 milyon TL ciro ile kapattık. 55’den fazla ülkeye yıllık 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik. Kısa sürede elde ettiğimiz bu başarımız İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) tarafından ödüllendirilerek sektörümüzde 2014 yılı ihracat şampiyonu olduk. İhracat yaptığımız ülkeler arasında; İngiltere, İrlanda, Yunanistan, Macaristan, Ukrayna, İsrail,  Filistin, Irak, Tunus, Fas, KKTC ve Türki Cumhuriyetler ilk sıralarda yer alıyor.” Öğücü ilk çeyrekte ise % 22 büyüme kaydettiklerini vurgulayarak hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren gerek pazar payımız gerek yatırımlarımız gerekse tüketici beklentilerine yönelik ürünlerimizle hep yükselen bir grafik ile ilerledik.” diye konuştu.

Öğücü sözlerine şöyle devam etti: “Hedeflerimize ulaşmakta şirkte değerlerimiz yöneticilerimiz için pusula nitelinde. 50 milyon TL yatırım ile yeni tesisimizin de devreye girmesi ile tesisimiz 100 bin metrekareden 140 bin metrekareye ulaştı. Geldiğimiz noktada yüzde 200 kapasite artışı ve 200 milyon dolar ciro hedefimiz var. Bu da 10 milyon koli ürün ve 150 bin tonu aşkın yarı ürün bobin ihracatı anlamına geliyor. 2023 yılında Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer almayı arzu ediyoruz.”

Öğücü bu yıl içinde otomasyonu yüksek bir depo yatırımına da başlayacaklarını belirterek şunları söyledi: “Hedefimiz 2 milyon koli kapasiteli, farklı kategorileri içinde barındıran ve son teknoloji altyapıya sahip bir depo inşa etmek.” Tüm yatırımların aynı zamanda çalışan sayısına da etki edeceğini belirten Öğücü otomasyonu yüksek bir sanayi şirketi olmaları gerekçesiyle özellikle üniversitelerin mühendislik bölümlerinden yapacakları alımları belirterek yaklaşık 100 kişilik istihdam yaratacaklarını ve şirket içi büyümeyi de öncelikli tuttuklarını paylaştı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda