19.05.2016

Modern East Avm Açılıyor



Modern East AVM, yarın Ümraniye’de hizmet vermeye başlıyor. Dört kat üzerinde 141 mağazası, bin 500 kişi oturma kapasitesine sahip geniş yeme-içme alanı, 36 kafe ve restoranı, terasları, hizmet ve eğlence üniteleri ve 3 bin araçlık otoparkı ile Modern East, 60 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. Planlanan ikinci fazın da gerçekleştirilmesi ile alışveriş merkezinin kiralanabilir alanı 90 bin metrekareye ve mağaza sayısı da 240’a ulaşacak. Böylelikle İstanbul’un en büyük alışveriş destinasyonlarından biri hayata geçirilmiş olacak. Modern East, 67 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşan üç ofis kulesi ve yaklaşık 600 lüks konutun yer aldığı rezidans bloğunun da dahil olduğu karma projenin bir parçası. Aktif olarak kiralaması devam eden LEED sertifikasına aday ofis bloklarında, katlarda 350 metrekareden bin 450 metrekareye kadar farklı büyüklüklerde A+ ofisler bulunuyor. 200 milyon avro yatırım hacmine sahip Alışveriş Merkezi’nde 2 bin 900 kişiye iş imkânı sağlanırken, ofislerde de yaklaşık 6 bin 500 kişi istihdam edilecek. ECE Türkiye, Alışveriş Merkezi’nin konsept optimizasyonu ve kiralamasının yanında uzun dönemli yönetimini de üstleniyor.

Modern East’ın çekim alanında 3 milyon kişi yaşıyor
Modern East, yaklaşık 700 bin nüfusu ile İstanbul’un en büyük 4’üncü ve Anadolu Yakası’nın en büyük ilçesi olan Ümraniye’de yer alıyor. Ümraniye, son on yılda hayata geçirilen yeni ofis, ticaret ve konut yatırımları sayesinde büyük bir gelişim gösterdi. Şehrin en büyük projelerinden olan ve önümüzdeki yıllarda İstanbul’un ilk aşamada bölgesel, daha sonra da küresel bir finans merkezi olmasını hedefleyen “İstanbul Finans Merkezi” de ilçe sınırları içerisinde bulunuyor. Buna ek olarak, Modern East’in yakın çevresindeki 500 bin metrekare ofis alanı, yaklaşık 40 bin beyaz yakalıya ev sahipliği yapıyor. Yeni konut projelerinin de tamamlanması ile Alışveriş Merkezi’ne yürüme mesafesinde 2 binden fazla konut yer alacak. Bu projeler, bölgenin nüfus artışı ve gelişimine ivme kazandırırken Ümraniye’yi İstanbul’un en hızlı büyüyen iş ve konut merkezi haline getiriyor. Modern East’in çekim alanında 3 milyondan fazla kişi yaşıyor.
ECE Türkiye Genel Müdürü, Andreas Hohlmann: “Modern East, Ümraniye’de ofis kuleleri ve konut alanları ile çevrilmiş mükemmel bir konuma sahip. Ümraniye ise İstanbul’un gelişimini sürdüren yeni ticaret merkezi olarak öne çıkıyor. Artan nüfus ve bölgedeki yeni oluşumların beraberinde getirdiği yüksek yaşam standardı, kaliteli perakende talebine alışveriş ve eğlenceyi bir araya getirerek cevap verebilmemiz için bize eşsiz bir olanak sağladı. Modern East, içerisinde bulunduğu karma projede yaşayan ve çalışan nüfusun, tüm ihtiyaçlarına aynı çatı altında ulaşabilecekleri, kafe ve restoranlarında, eğlence alanlarında aileleri ve arkadaşları ile keyifli vakit geçirebilecekleri ilk adresleri olacak. Bu büyük kompleks, çekim alanımızda yaşayan insanlar için yüksek kaliteli bir alışveriş, çalışma ve yaşam alanı oluşturacak.” dedi.

Modern East, 141 ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapıyor. H&M, Koton, LC Waikiki, US Polo, Network, D’s Damat, Kiğılı, OlegCassini, Mavi, Levi’s,Docker’s, Colin’s, ADL, OXXO, Penti, Sportive, Adidas, Deichmann, İnci, Elle veHummel’ın da aralarında yer aldığı modaya yön veren markaların yanında, Migros, TeknoSA, Joker Land çocuk eğlence alanı, 9 salonlu Cinemaximum ile fitness merkezi, Modern East’i Anadolu yakasının çekim merkezi haline getiriyor. Türk ve dünya mutfağından lezzetler sunan kafe ve restoranları, İstanbul’da en geniş avluya sahip cam tavanlı yeme-içme alanı ve açık terasları ile Modern East, her daim canlı bir buluşma noktası olacak.

AVM'nin mimarisinde Santiago Bernabeu mimarının imzası var
Dünyaca ünlü futbol kulübü Real Madrid’in ev sahibi olduğu Santiago Bernabeu Stadyumu’nun mimarı tarafından tasarlanan Modern East, doğal gün ışığı ve iç mekandan en iyi şekilde faydalanmak üzere tasarlanmış fonksiyonel bir mimariye sahip. Yaratılan peyzaj alanları ve teraslar, alışveriş merkezinin müşterileri, konut sakinleri ve ofis çalışanlarına açık havada keyifli vakit geçirme imkânı sunuyor. Her katta yer alan aile WC’leri, emzirme koltukları ve süt ısıtma üniteleri ile donatılmış geniş bebek bakım odaları ile Modern East, aynı zamanda aile dostu bir Alışveriş Merkezi.

Modern East, İstanbul’un en önemli kavşaklarından biri olan Ümraniye kavşağında yer alıyor. Avrupa ve Anadolu’yu birleştiren, aynı zamanda İstanbul’un ana arterleri olan TEM ve E-5’i birbirine bağlayan bu kavşak, Şile otobanına ve yapımı devam eden 3. Köprü bağlantı yoluna da doğrudan erişim sağlıyor. Konumunun getirdiği avantajla, şehrin yoğun nüfuslu ilçeleri olan Kadıköy, Üsküdar, Çekmeköy ve Ataşehir’den ve her iki köprüden de Alışveriş Merkezi’ne gerek özel araçlar gerekse toplu taşıma araçları ile hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor. Bölgede yapımı devam eden projelerden, 2016 sonuna kadar tamamlanması planlanan Üsküdar-Tepeüstü-Çekmeköy metro hattı, Tepeüstü transfer merkezi ve kavşağı, Modern East’e toplu taşıma ile ulaşımı daha da kolaylaştıracak.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda