19.05.2016

Dijital Tüketici Ve Perakende



Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, geçtiğimiz gün Four Seasons Bosphorus’da düzenlenen GFK Tüketici Deneyimleri & Tercihleri Konferansı’na katıldı. Tüketicinin ve sektörün nabzını tutan, yüzlerce profesyoneli bir araya getiren konferansta Gökyıldırım, değişen tüketici alışkanlıklarıyla birlikte değişen, dijitalleşen perakende yaklaşımı hakkında katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Online kanaldaki satışlar yüzde 120 arttı
Gökyıldırım konuyla ilgili şunları söyledi: “En iyi hizmeti ve en kaliteli ürün seçeneklerini en uygun fiyatlarla sunmak üzerine kurulu stratejimiz doğrultusunda dünyadaki trendleri, tüketicilerimizin satın alma alışkanlıklarını, talep ve ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Tüketici elektroniği pazarında 2011’den 2015 yılına kadar her yıl ortalama yüzde 17’lik bir büyüme gerçekleşti. Online perakende hacmi de büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz 2,5 yıla göre bir değerlendirme yaptığımızda online kanalımızdaki satışlarda yüzde 120 oranında bir artış gerçekleştiğini görüyoruz. Dijital entegrasyonun artması ve e-ticaretin yükselişi ile tüketicilerimiz de daha fazla kanaldan alışveriş yapma alışkanlığını kazandı. Araştırmalara göre tüketicilerimizin %56’sı çok kanallı alışverişi tercih ediyor. Bu doğrultuda sadece online alanda hizmet veren global oyuncuların bile fiziksel mağazalarını açmaya başladıklarını görüyoruz. Bir diğer önemli nokta ise tüketicilerimizin artık sadece fiyat odaklı olmamaları. Onlara alışveriş sürecinde önem verdikleri kriterleri sorduğumuzda, tüketicilerimizin yüzde 60’a yakın bir bölümünün sadece uygun fiyat sunan değil, aynı zamanda iyi hizmet veren markayı tercih ettiğini gördük.”

Etkinlikte Media Markt’ın dijitalleşen dünyada yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Gökyıldırım: “50 bin ürün çeşidimizle, Avrupa’nın 1 numaralı elektronik perakende zinciri Media Markt olarak, Türkiye’nin en çok tercih edilen çok kanallı elektronik perakende zinciri olma yolunda ilerliyoruz. 360 derece müşteri memnuniyeti için mağaza içi memnuniyet araştırmaları, gizli müşteri, sosyal medya gibi çok kanallı müşteri deneyim takip sistemimizi kurduk. Çok kanallı yapımızla müşterilerimize istediği zaman istediği yerden alışveriş olanağı sunuyoruz. Cepten, web’den, app’ten ve tabletten ulaşılabilen satış kanallarımızı çoğaltmanın ve müşterimize uçtan uca bir deneyim yaşatmanın gururunu yaşıyoruz.” 

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda