12.05.2016

E-Ticaret Ölcümlemesin de Yeni Dönem



Profitero ile sağlanan işbirliği, Nielsen’in e-ticaret yetkinliğini geliştirerek üreticilerin dijital raf analitiklerini gerçekleşen satış verileriyle ilişkilendirebilmelerini sağlıyor. Sınırları daha da genişletilen hizmetler, üretici firmaların izledikleri internet satışları ve pazar payı hareketlerinin arkasında yatan ‘nedeni’ anlamalarına yardımcı oluyor. Nielsen şu anda Avrupa’da yer alan Birleşik Krallık, Fransa ve İspanya’da e-ticaret ölçümlemeleri gerçekleştirirken Hollanda ve Türkiye’deki kilit müşterilere ait ek bilgiler de sağlıyor. 
Perakende endüstrisindeki herkes başarı denkleminin önemli bir parçası haline geldi
Nielsen’in Pazarlardan Sorumlu Başkanı Karen Fichuk; “Nielsen olarak müşterilerimizin sağlıklı ölçüm sistemlerine erişimlerini sağlamak ve çeşitli e-ticaret büyüme fırsatlarını tespit edebilmelerineve karşılaştırmalarına yardımcı olmak için sürekli olarak iş ilişkilerimize yatırımda bulunuyor ve bunları geliştiriyoruz.” dedi.

Fichuk sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu işbirliği internet ve internet dışı satın almalar, outlet, perakende ve ev dışı dahil olmak üzere Toplam Tüketici’yi ölçümlemek için endüstri oyuncularını bir adım daha yaklaştırıyor. Günümüzün hızla değişen perakende dünyasında e-ticaret performans metrikleri artık sadece ‘sahip olması güzel bir şey’ olmayıp perakende endüstrisindeki herkes başarı denkleminin önemli bir parçası haline geldi.” 

“Nielsen’le iş birliği mevcut konumumuzu güçlendiriyor.”
Profitero’nun CEO’su ve Kurucu Ortağı VolPigrukh ise söz konusu işbirliğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Profitero'nun Nielsen ile olan stratejik işbirliği e-ticaret analitiğinin en önde gelen sağlayıcısı olarak mevcut konumumuzu güçlendiriyor. Dijital raf iç görülerimiz FMCG üreticilerinin e-ticaret satışlarını artırmalarını ve pazar payı kazanmalarını sağlıyor.  Profitero ve Nielsen’in bu güçlü işbirliği, söz konusu yaklaşımı tüm e-ticaret pazarı için genişletmemizi ve FMCG markaları için en kapsamlı çözümleri sunarak işlerini hem online hem de diğer kanallarda büyütmelerine yardımcı olmamızı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda