12.05.2016

Instagram Hesabı Nasıl Onaylatılır?



Instagram mavi tık alma veya bir başka deyişle Instagram hesap onaylatma, aslında baktığımızda Twitter ve Facebook'ta gördüğümüz "onaylı hesap" sisteminden bir fark sunmuyor. Başta çok takipçisi olan ve gönderilerin erişiminin çok yüksek olduğu ünlülerin hesapları için kullanılan bu sistem, temelde var olan hesabın gerçekten o ünlüye veya tanınmış kişiye ait olduğunu gösteriyor.

 Aynı Twitter ve Facebook'ta olduğu gibi Instagram hesabını onaylatabilmiş kişiler, böylece hesabın gerçekten ona ait olduğunu ve güvenilir bir hesap olduğunu takipçilerine göstermiş oluyor. Peki, Instagram'da mavi tık alma için yapabileceğimiz bir şey var mı?
Instagram Mavi Tık Alma - Instagram Hesap Onaylatma Instagram'ın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, şu anda sadece ünlü kişiler hesabını onaylatarak Instagram'da mavi tık işaretini alabiliyor. Ayrıca aynı sayfada yer alan bilgilere göre ne yazık ki hesap onaylatmak için Instagram'a başvurabileceğimiz bir yöntem bulunmuyor. Instagram, hesabınızın güvenilir olduğunu belirlemek için Twitter ve Facebook hesaplarını bağlantılı olarak kullanmanın faydalı olabileceğini söylüyor.


Şu anda ülkemizdeki Instagram kullanıcıları arasında sadece iki ünlü ismin Instagram hesabı onaylı. Bu ünlülerde Barcelona'da forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan ve oyuncu Meryem Uzerli. Sonuç olarak eğer tanınmış bir kişi iseniz, hesabınızı onaylatmanın tek yolu mail aracılığı ile Instagram yetkilileri ile temasa geçmek. Ancak bu yöntemle de ne yazık ki hesabınızın onaylanacağı kesin değil. Öte yandan çok takipçili diğer kullanıcıların da hesaplarını onaylatmak ve Instagram mavi tık alma için form gönderebileceği herhangi bir yer bulunmuyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda