4.08.2017

Bimcell Aklınıza Takılan Sorular



BİMcell’e abone olmak için hangi evraklar gereklidir?
Kimlik fotokopiniz ile en yakın BİM mağazasına uğrayınız, ilgili formları doldurup simkartınızı alınız.
BİMcell Bireysel Abonelik Sözleşmesi için tıklayınız.
Simkart değişiklik ücreti ne kadardır?
BİM mağazalarından SİM kart değişikliğinizi ÜCRETSİZ olarak yapabilirsiniz. 
Hattıma nasıl TL yükleyebilirim?
Tüm BİM mağazalarından, kredi kartınızla BİMcell Müşteri Hizmetleri’nden (444 4 551) ve bimcell.com.tr’den yapabilirsiniz.  
Hattımda ne kadar TL kaldığını nasıl öğrenebilirim?
Dilediğiniz zaman ücretsiz olarak bakiyenizi sorgulayabilirsiniz.
*123# ile;Faturasız hattınızdaki TL miktarınızı öğrenmek için, *123#'yi tuşlayarak arama yapmanız yeterli. Arama sonucu, telefonunuzun ekranında bakiyenizi görürsünüz. Veya;
9333’ü arayarak;
Faturasız hattınızdaki TL miktarınızı öğrenmek için, 9333'ü aramanız yeterli. Arama sonucu, bakiyeniz sesli yanıt sistemi tarafından size anons edilir. .
BİMcell müşteri hizmetlerini aradığımda nasıl ücretlendirilir?
BİMcell hatlarından yapılan 444 4 551 ve 551 BİMcell Müşteri Hizmetleri aramalarında, Paketinizde her yöne kullanım hakkınız var ise yurt içi ücretlendirmede kullanım haklarınızdan düşer. Her yöne konuşma süresi içeren paketiniz yok ise yurt içinde standart BİMcell tarifesi yani 6 saniyesi 1 kuruş üzerinden ücretlendirilirsiniz.
Faturasız hatlardan alınan Telsiz Kullanım Ücreti nedir?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayınlanan 2017 Yılı Telekomünikasyon Hizmetleri Ücret Tarifesine göre Telsiz Kullanım Ücreti 2016 yılı için 19,68 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu ücret, faturasız müşterilerimizden her ay 1,64 TL olarak tahsil edilecektir.
2017 yılı içinde numarasını taşıyarak BİMcell'e gelen faturasız müşterilerimizden 2017 yılı boyunca, standart aktivasyon ile gelen faturasız müşterilerimizden ise aboneliklerinin ilk ayında, Telsiz Kullanım Ücreti tahsil edilmeyecektir.
Telsiz Kullanım ücreti tahsilatı sırasında hattınızda yeterli TL olmaması durumunda, bu tarihten sonra Telsiz Kullanım Ücreti tahsilat dönemine denk gelen ilk TL yüklemenizde Telsiz Kullanım Ücreti toplu olarak bakiyenizden düşecektir.
Hattıma ne kadar süre yükleme yapmazsam kapanır?
Faturasız hatların geçerlilik süresini koruyabilmesi için düzenli olarak yükleme yapılması gerekmektedir. Son yükleme tarihine göre belirlenen Aktif Süre ve Pasif Süre aşağıdaki şekildedir.
Aktif Süre (180 gün): Son yükleme tarihinizden itibaren, 180 gün süresince hattınız hem arama yapmaya hem de çağrı almaya açık olur. 180 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır ve 90 günlük pasif süre uygulaması başlar.
Pasif Süre (90 gün): Pasif süre boyunca hattınız dış aramalara kapalıdır, sadece hattınızdan çağrı alabilirsiniz. Tekrar arama yapabilmek için yükleme yapmanız gerekmektedir.
Pasif sürenin bitimine kadar hattınıza yükleme yapmamanız halinde ise, hattınız tamamen kapatılır ve söz konusu hatta ilişkin Abonelik Sözleşmeniz iptal edilir.
BİMcell hattımı başka bir kişiye devretmek istiyorum. Ne yapabilirim?
Devir talebinde, devralan ve devreden olmak üzere her iki tarafın devir formunu doldurup imzalaması gerekmektedir. Devreden sadece kimlik fotokopisini bırakırken devralan yeni abonelik için gerekli evrakları ibraz etmeli ve abonelik sözleşmesi doldurmalıdır.
Hat devri durumunda, yeni hat aboneliğinde olduğu gibi sizin adınıza devlete ödenen vergiler devir sırasında alınmaktadır.
Hattımın numarasını nasıl değiştirebilirim?
Numara değişikliği için BİMcell Müşteri Hizmetleri’ne BİMcell hattınız ile 551, sabit hat ya da diğer operatörlerden 444 4 551’den ulaşarak işleminizi yaptırabilirsiniz.
İşlem ücreti vergiler dahil 20 TL'dir.
Faturasız hatlar için numara değişikliği işlemi ayda 1 kez yapılabilir.
Hattımı kaybettim. Tekrar aynı numarayı kullanmak için ne yapmam gerekiyor?
Hattınızı kaybettiğinizde, BİM mağazalarından yedek SIM kart alarak tekrar aynı numarayı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Hattımı nasıl iptal ettirebilirim?
Hat iptal işlemini BİM mağazaları aracılığıyla yaptırabilirsiniz.
Hattım iptal olmuştu, yeniden açtırmak için ne yapmam gerekiyor?
İptal olan faturasız hatlar, hat iptal tarihinden itibaren 1 yıl boyunca hat sahibi tarafından yeniden alınabilmektedir. Hattın 1 yıllık süre içinde yeniden alınabilmesi için, hat sahibinin abonelik sözleşmesi doldurması ve gerekli belgeleri iletmesi yeterlidir.
Yeniden aktivasyon durumunda, yeni hat aboneliğinde olduğu gibi sizin adınıza devlete ödenen vergiler hat açılışı sırasında alınmaktadır.
PIN numaramı hatalı girdiğim için telefonum kilitlendi, PUK kodu istiyor. Ne yapabilirim?
Ayrıca BİMcell Müşteri Hizmetleri’ne BİMcell hattınız ile 551, sabit hat ya da diğer operatörlerden 444 4 551’den ulaşarak da PUK bilginizi talep edebilirsiniz.
PUK kodunuza BİMcell Online İşlemlere giriş yaparak ulaşabilirsiniz.
888 - 898 - 900 Alan Kodlu Katma Değerli Servisler’in ücretlendirmeleri nedir?
888 - 898 - 900 Alan Kodlu Katma Değerli Servisler’in ücretlendirme detaylarını öğrenmek için tıklayınız

2 yorum :

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda