23.08.2017

En Lezzetli Pastırma Hangisi?



Son zamanlar fiyatları nedeni ile yemesi ve satın alınması hayli zor olsa da bu yazımız da pastırma ve pastırma çeşitlerini inceleyeceğiz.Fazla uzatmadan pastırmanın ne tür etlerden yapıldığı ve en lezzetli dananın hangi bölgesinden üretilir,bu sorulara cevap verelim.

En Lezzetli Pastırma Sırttan

Dana etinin kol,but ve sırt bölümlerinden pastırma yapılabilir.Lakin bu en yumuşak ve makbul olan bölge sırt dediğimiz yerdir.Çünkü hayvan sadece sırt  bölgesini yoğun bir şekil de kullanmamaktadır.Kol ve but bölgelerinin sürekli kullanılması ve üzerine yatılması ve dahası yoğun bir sinir dokusu olduğundan ötürü,bu bölgelerden bastırma yapmak,mümkün olsa da sırt bölgesinden yapılan pastırma kadar nitelikli olmamaktadır.
Pastırma Çeşitleri Nelerdir

Sırt Pastırma: Kontrafile denilen bölgeden üretilir.Bu bölge hayvanın butuna yakın bir bölgedir.Bu yüzden yağsız bir pastırma çeşididir.

Tütünlük Pastırma: Antrikot'tan üretilir.Bu pastırma yağlı bir üründür.Tüm olarak satıldığında Antrikot Pastırma olarak satılsa da,özellikle Kayseri ilin de,Gerdan bölgesine yakın olan tarafı koparılır ve daha yağlı olan tarafı Tütünlük Pastırma olarak satılır.Oldukça lezzetlidir.

Kuşgömü(Bonfile) Pastırma: Kontrafile denilen etin altından çıkan bir parçadır ve neredeyse hiç çalışmayan bir yapıya sahiptir.Hiç çalışmadığından dolayı,oldukça yumuşak bir ettir.Üzerine elinizi bile bastırmanız durumun da,hemen ezilebilir.Hem yumuşak,hem de lezzetli bir pastırma yemek isteyenler için ideal bir ettir.

Seçme Pastırma: But etinden yapılır,çiğ yemek için biraz sert olsa da,yemekler de kullanmak için idealdir.

Kara Parça Pastırma: Kol etinden üretilir.Sinirleri tamamen temizlenmiş olması durumun da,yemek ve çiğ  yemede kullanılır.Sinirleri temizlenmemiş olduğu zaman,tüketilmesi zor olabiliyor.


1 yorum :

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda