1.08.2017

Migros Takipçilerini Uyardı



Lider perakende zinciri,son dönemde sosyal İnternet ağları üzerinden yapılan dolandırma eylemlerine karşı,tüm takipçilerini uyardı.

Son dönemler de artan dolandırıcılık faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi.Bir çok kişinin mağdur edildiği yöntem de dolandırıcılar Lider perakende devi Migros'un ismini veya herhangi bir Migros çalışanının profilini kullanarak,kişilerden sosyal ağlar üzerinden 50-250 TL arasında dolandırdıkları fark edildi.
Sahte Migros'ta Çalışan Personel Profilleri

Söz konusu dolandırıcılar,insanları tuzaklarına düşürmek için bir çok yöntem uyguluyor.En çok kullandıkları yöntem ise,bir Migros çalışanının,birebir benzer sahte bir profilini oluşturup yakın  akraba ve eş dostlarından "Migros hediye çeki kazanacaksın" vaadiyle,kredi kartı bilgileri veya cep telefonu kontörü isteniyor.

250 TL Değerinde Sahte Hediye Çeki

Mağdurların giderek artması ve dolandırıcıların sahre resimler ile hediye çeki gibi materyalleri kullanması,Migros'u müşteri ve takipçilerini bu eylemlere karşı uyarmak zorun da bıraktı.


Migros,resmi sayfasından yaptığı açıklama şu şekil de:

"Sosyal medyada "Migros" logosu kullanılarak "250 TL değerinde Migros kuponunuzu alın" reklam görseli ile hiç bir ilgimiz bulunmamaktadır.

Belirtilen siteye bağlanarak anket yapmak sureti ile isim,adres ve telefon bilgileri talep edilmektedir.Yasal takip süreci işlemlerine başlamakla beraber,bu duyuruya itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

1 yorum :

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda