13.11.2017

Doğtaş'tan 3'üncü Çeyrekte Rekor Büyüme



Türkiye'de Mobilya perakendeciliğinin öncü markalarından, Doğtaş 2017 yılı üçüncü çeyreğinde,  yukarıya doğru yükselen bir performans sergiledi.Şirket, yılın ilk dokuz ayında 459.3 milyon lira net satış geliri elde etti.


Doğtaş Kelebek Mobilya, bu yılın üçüncü çeyreğinde net satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 gibi yüksek bir oranda artırarak 208.3 milyon liraya çıkardı. Doğtaş Kelebek, bu yılın dokuz ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre net satış gelirini yüzde 46,5 oranında artırarak 459.3 milyon liraya çıkardı. Doğtaş Kelebek Mobilya’nın net satış gelirlerinin artmasında yeni ürünlere bağlı olarak ürün gamındaki değişim, yurt içi ve yurt dışı yeni mağaza açılışları, iç satışların yanı sıra dış satışlardaki artış etkili oldu.


Yurtiçi mağazalaşmanın yanı sıra yurtdışı mağazalaşmaya da önem veren firmada, Eylül sonu itibariyle ihracatın toplam satışları içerisindeki payı yüzde 9 olarak gerçekleşti.

Doğtaş Kelebek, net satış gelirlerindeki artışa paralel olarak karını da artırdı. Geçen yıl dokuz aylık dönemde faiz ve vergi öncesi karı (FAVÖK), 33.6 milyon lira olan Doğtaş Kelebek Mobilya, bu yılın dokuz ayında faiz ve vergi öncesi karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 170,2 oranında artışla 90.8 milyon liraya çıkardı. Şirket, bu yılın dokuz aylık döneminde 20,7 milyon lira net kar elde etti.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda