15.11.2017

İflas Eden Real İçin İlk Alacaklılar Toplantısı Yapılacak



2014 yılında  Metro Ag tarafın Kayserili Beğendik Grubuna satılan ve 2016 yılında iflas erteleme talebiyle kayyım denetimindeyken,2017 yılında tasfiyeli iflası istenen Real Hipermatler zinciri için,ilk alacaklılar toplantısı yapılacak.

Almanya sermayeli Metro Ag şirketinin Hipermarket kolu olan Real,1994 yılından beri ülkemizde faaliyetlerini sürdüren Real,2014 yılının ortalarında Kayseri Beğendik Grubunun icra kurulu Başkanı Hacı Beğendik'in uzun süren görüşmeleri neticesinde,Beğendik grubu tarafından satın alınmıştı.

2015 yılının başlarında Real 20 milyon TL net kâr açıklaması yapmışken,2016 yılının ilk çeyreğinde iflas erteleme kararı ile mahkemece kayyım ataması yapıldı.Kayyım denetiminde geçen yaklaşık 15 ay gibi bir süre sonucunda,Beğendik grubunun avukatları tarafından şirketin iflası istendi.Mahkemeye verilen dilekçe neticesinde şirketin tasfiyeli iflasına karar verildi.

Mağazalar Kapanmaya Başlamıştı

2017 yılının başlarında 9 olan mağaza sayısı,iflas kararının hemen öncesinde 4'e kadar düşürülmüş ve nihayetinde en son kalan Ankara Bilkent mağazası da kapatılarak,Real'a ait olan demirbaş ve mallara alacaklıların alacağını karşılaması amacıyla el konulmuştu.

Çalışanlar Mağdur

Üç yıl gibi bir zaman dilimi içinde yaşanan bu olaylarda yine en çok mağdur olan Real çalışanları oldu.İflas kararına kadar uzanan dönemde,işten çıkarılan işçiler ile tazminatlarını taksitlerle almaları için protokoller imzalandı.Lakin bu protokollerdeki ödeme dönemlerinde tazminat taksitleri ödenmedi.Firma Kayyım denetiminde olduğundan dolayı,herhangi bir icra takibi de başlatmak mümkün olmadığından dolayı,işçiler tazminatlarının ödemesinin yapılacağı zamanı beklerken,Realin iflası verildi.

Real'in iflası ile hem o zamana kadar çalışanların,hemde daha önce ayrılan işçilerin kıdem,ihbar tazminatı,maaş ödemesi gibi hiç bir yasal hakkı verilmedi.

Alacaklılar Toplantısı Yapılacak

Real'in iflasının üzerinden yaklaşık dört aya yakın bir dönem geçmişken,mahkemece belirlenen 17.11.2017 tarihinde,İstanbul Anadolu adliyesinde İflas Masası İlk Alacaklılar toplantısı yapılacak.Toplantıya Ankara,Adana,Konya'da çalışan ve hakkını alamayan Real işçilerinin katılacağı bize gelen bilgiler arasında.

Tez-Koop Toplantıda Olacak

Sitemize konuşan Real Çalışanı Şenol Ağca: "Direnişimizin başından beri,bizi işveren ağzıyla,tehdit eden ve 10 yıldır bizden aidat almasına karşın ne iflastan önce,nede iflastan sonra yanımızda olmayan Tez-Koop hiç bir şekilde,bizi savunan bir sendika değildir." dedi ve Tez-Koop sendikasını işveren yanlısı Sarı Sendikacılıkla suçladı.

"Nakliyat İş En Başından Beri Bizlerleydi"

Sözlerine devam eden Şenol Ağca Eylemlerimizin sürdüğü her alanda kendilerine koşulsuz ve çıkarsız destek veren Nakliyat İş ve Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğluna Real Market işçileri adına sonsuz teşekkürlerini sundu.Daha sonra Ağca: "Nakliyat İş'in gösterdiği direniş ve sahiplenmenin başta Tez-koop olmak üzere,işçisine sahip çıkmayan tüm sendikalara örnek olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

6 yorum :

  1. Beğendik grubunda durumlar nasıl ?
    Toparlanma var mı yoksa beğendik ye mi iflas bayrağını çekecek

    YanıtlaSil
  2. Bir mağazasını gezerek buna siz karar verebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Harika mağazalar açan, iyi işler çıkaran,yeni mağazalar açan bir şirket ( beğendik ) nasıl bu duruma geldi açıkçası hayret verici. Koca şirket adım adım iflas a mı gidiyor ? Ders alınacak çok şey olmalı sektör için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için hem tedarikte,hemde personel maaşlarında sıkıntı yaşayan bir Beğendik var.

      Sil
  4. beğendik grubunun enson gidicek mağazası olarak kabul edilen ANKARA kocatepe mağazası gitmiş ardından enbüyük dünyaca ödüller almış mağazası olan ankara çayyolu mağazası satılmış yakın zamanda şimdi sırada ankaradaki son enbüyük yaşam mağazası olarak geçen yaşamken mağazasıda gitmek üzere ve beğendik bir yok oluşa doğru gidiyor durumları iyi değil bütün mağazaları için söylenicek tek şey ciro olarak işlerinin kötü gittiğidir beğendik çalışanlarının sonuda pek iyi olmayacaktır şirket beğendikte kalması durumunda

    YanıtlaSil
  5. Isin ilginc tarafi iki yil once ogul begendik, bol keseden atio turuyordu. Personel bu isten en cok zararli olan olacak.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda