15.11.2017

LC Waikiki Kimin?



Kısa ismi LCW olan LC Waikiki 1985 yılında Fransa‘da kurulmuştur. George Amoualtarafından kurulan LC Waikiki giyim sektöründe tüm dünyaya hizmet eden bir markadır.

George Amoual kurduğu giyim şirketinin ismini Hawaii adasında yer alan Waikiki plajından ve Frsansıca’da ”arkadaşlar” anlamında ki “Les Copains” kelimelerinin ilk harflerini alarak LC Waikiki olarak belirlemiştir.

Tüm dünyada büyük bir marka olan ve yüksek satış raporlarına ulaşan LC Waikiki 1991 yılında Taha Grup‘un kurduğu Tema Tekstil‘e Türkiye lisansını sattı. Bunun ardından Türkiye’de en yaygın giyim markasından biri olmayı başardı. Bunun ardından 1997 yılında dünyadaki tüm LC Waikiki ortakları şirketi satmaya karar verdi. Bunun üzerine Tema Tekstil ismini Tema Mağzacılık A.Ş. olarak değiştirerek tüm dünyadaki LC Waikiki isimlerinin sahibi oldu ve LC Waikiki İstanbul merkezli bir Türk markası haline geldi.

LC Waikiki Kimin/LC Waikiki'nin Sahibi Kim

Ülkemizde Tema Mağazacılık A.Ş. bünyesinde hizmet veren LC Waikiki ve Tema Mağazacılık A.Ş.'nin sahibi ve yönetim kurulu başkanı Mustafa Küçük'tür.1963 Malatya doğumlu olan Mustafa Küçük Türkiye'nin en zengin isimleri arasındadır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda