6.11.2017

Ucuz Et Tartışmaları Devam Ederken Bim'den Açıklama Geldi



Ucuz et satışı yapan iki zincir marketten biri olan Bim,ardı arkası kesilmeyen tartışmalardan ötürü bir açıklama yaptı.

Yaklaşık bir haftadır resmi olarak Bim ve A101 de devlet destekli olarak son tüketici ile buluşan paketli kıyma ve kuşbaşının,piyasa fiyatlarının altında satılarak halkın tamamının kırmızı et alabilmesi için yapılan uygulama,tartışmalara neden oldu.Tartışmalar devam ederken,Bim resmi olarak bir açıklama yaptı.

BİM’in konuyla ilgili olan açıklaması şöyle:

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün 30 Ekim 2017 tarihinde verdiği teklif toplama şeklindeki ilana BİM tarafından teklif verilmiştir.

Et ve Süt Kurumu ile 01 Kasım 2017 tarihinde yapılan sözleşme gereğince, Kurum’dan tedarik edilen karkas etler tedarikçi firmalarımız tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilerek beşyüz gramlık MAP ambalajlarda hazırlanmış ve bugün itibariyle yurt genelindeki tüm mağazalarımızda satışına başlanmıştır.

Bu proje kapsamında yapılan satışlardan BİM hiçbir kâr elde etmeyecektir. Kıyma KDV dahil kilosu 29 TL’den, kuşbaşı et ise KDV dahil kilosu 31 TL’den tedarikçilerimizden satın alınacak ve yine aynı fiyatlarla satılacaktır.

Şirketimizin kaliteli ürünleri uygun fiyatla tüketiciye ulaştırma prensibine uyan ve tüm tüketicilerin en önemli besin kaynaklarından olan kırmızı ete en uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacak olan bu projede yer almaktan BİM olarak büyük memnuniyet duymaktayız.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda