28.12.2017

Yılın İlk Satın Alması Makro,CarreforSA Arasında Olabilir



Sektörün öncü ve yüzde% yerli sermaye ile büyüme gösteren Makro Market,kısa bir süre önce mali açıdan son derece,sıkıntılı bir sürece girdiğini açıklamıştı.Bu açıklama ile olası bir çok satın alma haberleri de gündeme gelmeye başladı.

2017 yılı her ne kadar bir çok perakendeci için büyüme yılı olsa da,sektörün duayen markaları için oldukça zor geçti.Özellikle Ankara merkezli kurumsal markalardan biri olan Makro Market'de yılı mali durumlardan dolayı,oldukça zor tamamlayan perakendeciler arasında yer alıyor.

Konkordato Talep Etmişti

Makro Market,iflas erteleme yolu OHAL gerekçesi ile kapalı olduğundan dolayı,neredeyse 20 yıldır kullanılmayan bir yöntem olan Konkordato talep etmişti.Mahkeme yapılan başvuruyla şirketi 3 aylık bir dönem dahilinde,hacze karşı koruma altına aldı.Şirket yetkilileri tarafından yapılacak açıklamalarda "şirketin borçlarını ödemek için,kısa bir zamana ihtiyacı olduğu" yönünde açıklamalar yapıldı.

İlk Söylenti Migros-Makro Market Flörtü

Makro Market için Konkordato süreci devam ederken,olası ilk satın alma söylentileri de boy vermeye başladı.Kulislerde söylentiler gittikçe yayılırken,Migros cephesinden resmi bir açıklama yapıldı ve "her şirketi inceliyoruz" denilerek yakın zaman da bir devir işlemine açık kapı bırakıldı.

Yeni Kulis CarrefourSA

2016 ve 2017 yılında devasa satın almalar yaparak,neredeyse ülkemizin her bölgesinde varlığını devam ettiren CarrefourSA,söylentilere göre Makro Market'in yeni talibi.Yapı olarak bir çok perakendeciden kuvvetli olan CarrefourSa,yakın zaman da yaptığı en büyük ölçekli Kiler Market,satın almasıyla sektörde bir anda gündem oluşturmuştu.Söylentilere göre CarrefourSa,Makro'dan oldukça kapsamlı bir devir için görüşmelerini sürdürüyor.2018 yılında ise imzalar atılabilir.

Olası Bir Satın Almada Şubeler Gima Olabilir

Ülkemizin ilk Marketi olan ve yıllar önce CarrefourSA tarafından satın alınan Gima,yeniden Ankara'da büyümeye başlıyor.Makro Market ile anlaşılması durumunda,devralınan mağazaların Gima olarak hizmete açılması en büyük olasılıklar arasında yer alıyor.

52 yorum :

  1. Makromarket in iyi bir cirosu ve güzel iş yapan mağazaları vardı. Şirkete ne oldu da bir anda böyle kötü bir duruma geldi

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle merhaba,
    Perakende sektörü için hazırlanmış site gayet güzel olmuş emeği geçenlere teşekkürler.
    Ankara merkezli beğendik ve makro market e ne oldu ya da neyi yanlış yaptılarda bir an da rüzgar bu şirketler için tersine döndü.
    İkisi de gayet güzel iş yapan şirketti
    Bu arada Yunus market gümbür gümbür geliyor galiba sessiz sedasız 100 mağazayı geçmişler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkat ederseniz iki markette inorganik büyürken bu hallere geldi.Makro,Uyum satın almasından sonra,Beğendik ise Real satın almasından sonra büyük mali sıkıntılar içine girdi.

      Evet şu an için Yunus Market,Türkiye genelinde olumlu bir büyüme gösteriyor,keza Onur Market'de aynı şekilde.

      Sil
  3. Eğer makro yu Carrefour alır beğendik te iflas ederse Türkiye de iyice perakendeci sayısı azalacak
    Böyle giderse on tane perakendeci olur gibi geliyor Türkiye de
    Gerisi ya iflas edecek ya da başka zincirler tarafından alınacak
    Peki makro ve beğendik için kesin karar ne zaman verilecek mahkeme tarafından bu belli mi çalışanların durumu ne olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için iki şirketinde durumları çok kritik.Beğendik daha önce iflastan kurtuldu lakin,o dönemde olan rekabet ve rakip sayısı ile şimdiki arasında hayli fark var.Yani çok ciddi bir küçülme yapmaları gerekiyor.

      Makro Market ise bir çok mağazasını devrederek,kurtuluşa ulaşabilir.

      Sil
  4. Makro nun cirosu, mağaza sayısı ve yapmış olduğu iş hacmi gayet büyük. Bir miktarından feragat edip işleri toparlayabilirler fakat beğendik te umut yok gibi. kocatepe çayyolu yaşamkent eryaman gibi büyük ve iş yapan mağazalar gitti kala kala küçük mağazalar kaldı ki onların da durumu ortada.Beğendik tamamen ankara'dan çıkıp kayseri de faaliyetlerine devam ederse kimse şaşırmasın. Kayseri de de işleri çok zor orda da migros var

    YanıtlaSil
  5. MAKRO MARKETİN BU DURUMU NE OLACAK MAHKEME KARARI NE ZAMAN BİTECEK EN ÖNEMLİSİ PERSONELE NE OLACAK O KADAR İNASAN TAZMİNAT İŞİSİZLİK VB KONULARDA NE OLACAK BU İNSANLAR DEVİR TESLİM OLAYI OLURSA PERSONEL HAKLARINI ALMA İMKANI OLACAK MI

    YanıtlaSil
  6. MAHKEME NE ZAMAN BİTECEK PERSONEL NASIL Bİ KORUMA ALTINDA OLACAK TAZMİNAT DEVİR İŞLEMLERİ NASIL OLUYO BU MAGZALAR İÇİN KURTULMA İHTİMALİ VAR MI ACABA

    YanıtlaSil
  7. Aynı durum beğendik için de var
    Çalışanların alacakları tazminatlar nasıl ödenecek Konya da ki mağaza da kapandı
    Diğer mağazalar kapanacak mı devir mi edilecek
    Denir olursa içerdeki alacaklar ne olacak

    YanıtlaSil
  8. Beğendik i almak için hiç mi talip yık
    Kapanmasındaysa devredilsene çalışanlar işsiz kalmasa

    YanıtlaSil
  9. makro ile iligi sizlerin düşüncesi nedir satınalma olayı migros veya caferussa ne zaman olur bu süreç ne zaman gerçekleşir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CarrefourSA Ceo'su yakın zaman da bir açıklama yaparak "Ankara'da satın alma işlemleri ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor" dedi.Şu an için akla gelen iki firma var,Makro ve Beğendik.Muhtemelen bu iki firma ile görüşülüyor.Yılın ilk çeyreğinde bir satın alma haberi duyabiliriz.

      Sil
  10. Belki makroyu Carrefour ya da başka biri alabilir fakat beğendik e talip çıkacağını düşünmüyorum çünkü ellerinde düzgün iş yapan mağaza kalmadı
    Kocatepe Çayyolu Bursa Konya hep gitti geriye ufak tefek

    YanıtlaSil
  11. Makro market ufak tefek mal alımları yaparak mağazalarındaki tüm ürünleri aynı anda bitirmeyi planlamakta gibi geliyor. Tahminimce bu ay sonuna akıbeti belli olacak.

    YanıtlaSil
  12. MAKRONUN NE YAPMAYI ÇALIŞDIGINI SİZ ANLADINIZ MI ACABA BU ŞİRKETDE DÜZELME İHTİMALİ VAR MI ACABA BENCE YERLİ SERMAYE OLAN MAKROYU YAŞATMALARI LAZIM

    YanıtlaSil
  13. Real de çalışanlar maaş ve tazminatlarını alamadan Real iflas etti
    Aynı durum beğendik ve makro da da olur mu
    Hem beğendik hem de makro için kesin mahkeme kararları ne zaman verilecek sayın editör
    İki şirket ile ilgili herhangi Yen'i bi gelişme var mı

    YanıtlaSil
  14. Biraz geniş bakmak gerekir konulara! burada sorgulanması gereken sadece makro veya beğendik mi?
    Binlerce insanımıza ekmek kapısı olan %100 yerli sermaye ile oluşturulmuş böyle büyük ve ‘’ Türkiye’nin’’ markası gücü olmuş firmaların durumuna göz yuman siyasetçileri sorgulamak gerekmezmi? Türkiye de tabanı yabancı sermaye ile oluşturulmuş şirketler Carrefour mu Migros mu alacak Makro’yu yada beğendik’i diyerek kaderimizi ve sonumuzu kendimiz hazırladğımızın farkındamıyız acaba? Ülkemizi temsil eden markaları büyütmek yüceltmek yerine satılmasına tükenip gitmesine göz yummak bu vatana nasıl bir artı değer katabilirki?
    Şu soruyu sormamız ve sorgulamamız gerekir.! Migros ve Carrefour gibi ülkemizi perakende tarafında işgal eden güçlere ne zaman kim tarafından dur denilecek!!!
    Birde konuyu basitleştirerek tartışmak daha kötü buraya dikkat! Makro ve beğendik marketlerin durumu ülke meselesedir tahmini 10.000 insanın ekmek kapısı olan bu markaların koruma altına alınması gerek bu durum ülke istihdamı açısından ciddi bir sıkıntıdır. Devleti yöneten siyasetçilerin bu durumları görmezden geleceklerini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  15. Makro market bir an önce tamamen satılmalı,Çoğu mağazada ürün yok denecek kadar az,müşteri ilgi göstermiyor,inşallah kdurumu düzeltir,fakat bu şekilde çok zor.çalışanlar,en azından refaha ermesi için yoksa bir çok işsiz insan olacak.Satın alma carrefoursa veya Migros tarfından olursa daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  16. Bir yazı paylaştım yayımlanmadı sizdemi yabancı sermaye destekçisisiniz? Bu ülkede yaşayıpta değerlerine sahip çıkacak yürekli insanlar yokmu???

    YanıtlaSil
  17. Aslında aşağıdaki anketinizde neye hizmet ettiğinizde ortada. Oturduğunuz yerden ahkam kesip onamı satılsın bunamı diyerek insanların aklına girip durumu kabullendirmeye çalışıyorsunuz. Çanakçılar sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yorumlarınıza yer verilmiştir.Keşke hemen eleştirmek yerine bir süre daha bekleseydiniz.Perakende Kulis sektörde çalışan işçilerin sesi olmuştur her zaman.Çünkü Perakende Kulis'in editörleri sektör çalışanıdır.Yani masa başında yan gelip yatan değil,bizzat marketlerde çalışan emekçilerdir sitemizin sahipleri.

      Sil
  18. Maalesef yerli şirketlerin çoğu zamanında maaşları bile ödemiyor çalışanının yan haklarını doğru dürüst kullandırmıyor sektörün gelişmesi için neredeyse hiç bir şey yapmıyor teknolojiyi doğru dürüst kullanmıyor bunun sonucunda da ya iflas ediyor ya da birileri tarafından satın alınıyor.
    Tabi ki yerel zincirleri destekleyelim burda sıkıntı yok ama Real in iflasında binlerce çalışanın içerde alacağı kaldı
    Aynı durum beğendik ve makro da da olursa on binlerce çalışan yine zorda kalıcak kaldı ki maalesef perakende sektöründe zaten maaşlar asgari ücret
    Beğendik te yakında bi gelişme olabilir çünkü şirketin ayakta durmasını nerdeyse tek başına sağlayan Mehmet beğendik in vefatı beğendik için kötü oldu diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  19. Perakende kulis varmı bı gelişme makronun migros caarfoorse satisi ile ilgili bı gelisme sizin duyumlariniz sağlamdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için bir gelişme yok.Zira ilk alacaklılar toplantısından kısa bir süre sonra,ne olacağı kesinleşir.

      Sil
  20. Perakende kulis ne olacağını ben söyleyim 16 Şubat toplantısı adı toplantı uzatılan 2 aylık konkordato bitiminde bı 12 ay daha uzar sonra bı 6 ay daha uzar yani makro dışında tedarikçi mağdur işçi devamlı stresli olup gider yani elde var sıfır bilmem anlatabildimmi

    YanıtlaSil
  21. Perakende kulis en son yorumda 12 ay 6 ay felan diyor bide 16 Şubat toplantı öylesine bir toplantı demek istemiş dusuncesini yazmış gerçekte boylemi olacak bı yorumin yokmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da bir olasılık zira.Küçülme işlemleri sürerken sürekli olarak mahkeme erteleme verebilir.Lakin bu süreçte ciddi sıkıntılar yaşanır.Zira borç çok,gider fazla ve karlılık hayli düşük.Ciddi bir yapılanma ile küçülme haberleri gelebilir yakında.

      Sil
  22. Perakende kulis küçülme işlemleri derken mağaza sayısı 253 bildiğim kadarıyla su anda bı küçülmemi var mağaza sayısı kaç ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tip haberler genelde basına yansımaz.Lakin karsız mağazaları kapatmak için istişareler çoktan başlamıştır.Ayrıca bu süreci yönetmesi için bir danışman desteği alabilirler.

      Sil
  23. Perakende kulis varmı satış işlemi makronun satılmasıyla ilgili

    YanıtlaSil
  24. Ya makroya gidiyoz bisey yok bu nasil market kapatin bari yada satın yapabilen gucu yerinde olan bi şirket isletsin bu ne yaa krem santi yok maya yok irmik yok torku suzme yogurt yok allah kolaylik versin zor

    YanıtlaSil
  25. Evet arkadaslar istanbul makro market satıldı. Tüm personelin ihbar süreleri başlatıldı buguün itibariyle. Şuan medyaya açıklama yapılmadı hala kim aldı ne olacak tazminatlar verilecek mi ne olacak belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok söylenti var lakin,biz net bir şey olmadan haber yaomak istemiyoruz.Saglam bir kaynağınız varsa kulisperakende@gmail.com adresine detayları mail atarsanız,bizde haber yapabiliriz.

      Sil
  26. Bu ay sonuna kadar makro nun hepsi geçer mi migrosa parça parcamı satacak.hepsini satarlar artık herhalde

    YanıtlaSil
  27. Antalya makrolar ve istanbul uyum makrolar fiyatta analsildi sadece magazalari ve demirbas esyalar satıldı ürünleri migros almadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bilgilendirme için.Bir çok çalışanın merak ettiği bir konuydu.

      Sil
  28. Magazadaki 15 saat calıstırdıgı personeline sabah çayını yasaklayan kısan şirket ne olduda battı bunuda mı calısan batırdı nereye gitti bu paralar..

    YanıtlaSil
  29. Sırada Konya bölge makro lar var diyorlar. Ne kadar doğru satılır mı sizce

    YanıtlaSil
  30. Aynı sıkıntı Samsun bölgede var bir gün ürün geliyor öbür gün bitiyor çok ürün çeşidi azaldı tasarruf adına hiç bir şey yapılmıyor bazı bölgelerdeki mağazalarda akşam saatlerinde iş olmuyor mağazalar erken kapatılarak hem mesai azalır aydınlarmadan tasarruf olur çalışan elemanlar iş yerinde sıkıntı ve stres içinde çalışmak zorunda kalmaz boşu boşuna gece yarısına kadar beklemek zorunda kalıyorlar hiç bir iyileştirme yok personele verilen yemekler yenmeyecek kadar kötü fiyat politikası olarak fiyatlar çok yüksek yemek kartlarıyla alışverişde biterse makromarketler daha zor duruma girecek lütfen çözüm üretmek için daha ne kadar beklenecek milli sermaye yok oluyor

    YanıtlaSil
  31. Perakende kulis makrolarla ilgili yokmu bı gelişme fısıltı söylenti

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,şuanda haber yapabileceğimiz bir bilgi yok.Zira en ufak gelişmelerde sizleri haberdar edeceğiz.

    YanıtlaSil
  33. Perakende kulis makro samsun ve karaman magazasi satilacakmis bu doğru habermi siz bı duyum aldınız mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha öncede benzer söylentiler vardı lakin,gerçekleşen bir şey olmadı.Makro Market mali açıdan rahatlamış gibi görünüyor.Devir olsa bile bu biraz daha yavaş yavaş olacağı anlamına gelebilir.

      Sil
  34. Kayseri makro calisaniyim.kayseri Makro satildi.

    YanıtlaSil
  35. Samsun Bölge Hakkında Bilginiz varmı ?

    YanıtlaSil
  36. Suanlik konyo da diyebiliyorum samsun da bisey yok suanlik ?

    YanıtlaSil
  37. Samsun hakkında şu an da bir gelişme ve bilgimiz yok.

    YanıtlaSil
  38. ?? Konya makro market satildi mi.? Haklar hukuklar nasil olarac

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda